Työn verotus on rikos toimeentuloa kohtaan

Sopiva työ tuo elämänedellytyksiä, eikä vaivannäöstä itselle ja muille, tule sanktioida.

Yrittäjyys, joka on työntekoa (työntekijyys), olisi samalla helppoa, koska työstä ei tarvitsisi tilitellä vero-osuuksia. Yrittäjyys työntekijänä, ja työntekijyys, tulisi olla kansalaisoikeus.

Verojen kautta ei tarvitse saada yhtä paljon tuloja, jos tarpeelliset asiat hoidetaan, tai ne voi hoitaa pääosin itse.

Tämä on suuntaus aktiivisempaan, ja terveempään toimeliaisuuteen, johonkin normaaliin.

Ei ihme, että verotietoja piilotellaan. Jokin ei kestä päivänvaloa: https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008297398.html ((Nämä tunnetut suomalaiset pyytävät verotietojensa salaamista)).

***

Työstä tarvitsee maksaa, ja toisaalta tarvitsee maksaa siitä, mitä ottaa.

Mikäli ei ole tehnyt jonkin eteen mitään, siitä maksettava, mikäli ottamisen kohde ei ole ehtymätön, jolloin tällaisen ottamiskanavan mahdollisuus, tulisi olla edistetty.

Sijoittaminen ei suoranaisesti tuo mitään, vaan vie, koska odottaa aina isompaa siivua. Liittyy jatkuvan kasvun odotukseen, mikä on mahdotonta, kun se kohdistetaan ehtyviin, ja ekologisiin avaintekijöihin suoraan, tai epäsuorasti.

Se mitä kulutetaan / rasitetaan, siitä negatiivinen tulo, ja se mikä tuo, siitä positiivinen. Ei ole kovin vaikea asia.

Se osuus resursseja, joka ei ole mukana minkään tuonnissa tai tekemisessä, tai estää toimeentulon hankkimista, tai on sijoituksellisesti ottamassa, on vaarallinen osuus pitemmässä juoksussa.

Veronkevennyksistä puhutaan paljon, jos missäkin yhteydessä, ja työllisyyden tärkeydestä. Missä se tärkeys on? Kyseessähän on rankaisu.

***

Ajatus on vähän kuin se, mihin törmäsin tänään Facessa.

Sademetsän alkuasukkaille myönnetään oikeus maihinsa. Asiaa, koska elävät normaalisti, siinä kun muilla on ollut tapana tehdä hävitys.

Ei tarvitse älytöntä byrokratiaa ja säädöskiä paikkaamaan sitä, mitä ei rikota.

Rikkomisten hoitamisen osuudelle löytyy näin tervettä toimeliaisuutta. Hoidot ja paikkailut muuten, ovat rikkomisen ylläpitämistä. Vaarallista, vaikka tuokin tuloja.

Kyse on viime kädessä palkkioista. Hyvän tekeminen kannattaa, ja rikkominen maksaa, ja samoin se, jos tarvittavan tekemistä estää, tai asettaa esteelliseksi.

 

+1
juhamyllarinen
Lappeenranta

Kynnyksetön email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu