UUM…

Ilman tarkempia perusteita, voisi kaikkia ohjeistaa suoraan, ettei auta ottaa vastaan sitä syyllisyyttä, jota meille kovasti tarjotaan / markkinoidaan, vaikka houkutus on suuri, ja mukaan on tunkua, toisen koon… armo-alttarille.

Syyllisyys on selvää, tosin sen verran on tässä ”aitoa” ymmärrystä mukana, että menneiden käytäntöjen valossa, kaikki tulisi tuomita kuolemaan joko suorin perustein, tai etenkin! epäsuoran osuutensa takia.

Kannattaako toisaalta edes vaivautua, tällaiseen …

***

Raskauttava paino tosiaan epäsuoralla osuudella (tuottamuksellisuus), koska suoratoiminnan osuus kyseenalaisperusteena oikeustoimille, on yleensä toteutuksessa kaiken aikaa, ellei kyse (samalla ulkoistetusta) etuoikeistopolitiikasta, tai meetoollisista käännetrendeistä, joissa uhrius luokka venäjä (aidompana).

Molempi noista oikeusperusteista toimintapohjana yhdessä (yksimielisesti) vakuuttavampaa, ja tosiaan reaalisesti yhteensaatettavissa, jopa automaattisen yhteenkulkevassa muodossa. Jos ääntä johonkin tarvitsee, niin asetelman ja kulun toistamiseen, verbaalipuolella.

Tyyliin: Eläinten vallankumous: Neljä jalkaa hyvä, kaksi jalkaa paha.

***

”Näkemyksen kääntö”, tällä tavoin tehtynä, voi näyttää ja tuntua radikaalilta, … mutta reaaliperustein, päätelmä taitaa olla osuma, ja todellisuusvastaavuus tapissa, riittävästi.

Mitään syytä ehdottomuuteen tässäkään näkemyksessä, ellei nyt halua ymmärryksellistä puolta korostaa, ja toisaalta mahdollista se, ettei kaikkea sanottua liitetä suoraan konkretiaan, yksi-yhteen-tavalla.

Mitähän tuostakin tulisi, ihmisen tilanteessa. Realismia, ja kun vielä mahdollista? Viittaan tähän (piilo)unelmointiin:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhamyllarinen/minka-taakse-jattaa-sen-voi-skifinakin-katsella/ (PIILO-UNELMOINTI)

Saksalaisittain, voisi puhua jostain lopullisemmasta, tai lännen maltillisesta retoriikasta ponnistaen, F-pohjaisin arvoin jatkaen …

***

Vapautusta syyllisyydestä, vaihtoehtonäkemys ei lupaa, ellei tähän tehtailla vapauttavaa osuutta, jolla pärjätty muutenkin.

Liikaa jotain, … eihän näilla tarvitse alkaa mieltään vaivaamaan. Maailma on.

Onko tälle menetelmälle jotain nimikettä, koska ilmiö tuntus olevan aika sovellettu, suoraan tetsonperiaatetta seuraillen?

***

Ihmiselle oikeus on tärkeäksi koettua, ja toisaalta se, millä tavoin omaatuntoa ja omaa vastuuta voidaan (yhteisvoimin) olla välttämässä.

Keinot on monet, totesi entinen rosvo, kun itsellä pöydän pyyhkäisi. Ei onneksi päässyt ihan tätä oivallustaan käsittämään.

Uumoilu hyvä, sivuutus parempi. Ja kaikki yhdessä: Uum…

 

0
juhamyllarinen
Lappeenranta

Ajatukseni maailmasta on tasapainoinen ja eheä, läheltä ja kaukaa. Pidän yksinkertaisuudesta perusarvona, jolle voi rakentaa muutakin jos tarve.

Hyvän maailman peruskaava on helppo. Joka asemassa tekee sen, minkä tietää hyväksi, ja jos ei, on valmis kokeilemaan uutta, jotta löytää perustaa.

Sama periaate kun joka tasolla, jos tasoja on erilaisina... voi aidosti odottaa läpilyövää tervettä normalisoitumista.

Kynnyksetön email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu