Uutisoinnista ja asiankäynnistä

Aika paljon juteltu uutisoinnista, ja kerronnasta, jota median välityksellä kohtaa. On paljon kielteistä, ja vähän positiivista.

Asiaan löytyy huumoriakin, joka menee niin, että hyviä uutisia kerrottiin, entisessä Tsekkoslovakiassa, joten paree pitäytyä näissä, meidän tavoissa.

Meidän mediatarjonta on mitä on, vaihtelee, tai vaihtelee samaa, eri asussa, jne. Varmaan voi ajatella hyvin eri vinkkeleistä, mistä kyse, ja mitä puolia tarjoilusta voi löytää, tai ajatella seuraavan.

En ole positiivisen syrjinnän puolella. Negatiivisia asioita tulee nostaa ja käsitellä, jos merkityksellisiä jollekin.

Positiiviset jutut voivat olla tärkeitä esillenostettavia, jolloin on tosin oodotettava luontevaa merkittävyyttä, samassa määrin kuin hankalien asioiden esiintuomisesta.

Jos ikäviä juttuja ei voi tuoda esiin, tai käsitellä, niin tilanne paheta jatkuvasti. Liika positiivinen merkityksetön tarjonta voi hukuttaa tärkeät, vaikkakin ikävät asiat, joita käsiteltävä. Toisaalta muukin voi viedä tärkeiltä tilaa.

Jos rankemmat aiheet ja esiinnostamiset aiheuttavat huolta, ja ikäviä fiiliksiä, niin kertoo siitä, että asioita jää tekemättä, ja yleisesti ottaen selvittämättä, sillä osa vaatii erilaisia tekoja, joista yksi on sopiva käsittely.

Jos ratkaisua ei löydy selkeästi, voidaan ehkä osoittaa selkeä tilanne, johon nähden vaikeat asiat ovat luontevasti suhtauduttavia.

Ei voisi tavallaan ajatella olevan toisin. Tälläinen tilanne ei tarvitse enää vakuutteluja, vaan vakuuttelun suorittaa todellisuus, meidän puolestamme. Voidaan vapauttaa resursseja tavan elämään, ja uusiin sykleihin.

juhamyllarinen

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu