Vastuu ilmastonmuutoksesta

Ilmastonmuutos voi olla totta, ja toteutuessaan, aiheuttaa vakavaa muutosta.

Skenaariota ei pidetä täysin varmana, vaikka kaikki fossiilisiin sitoutunut hiili saataisiin vapautettua kiertoon. Mitään syytä ei kuitenkaan ole, ilmastonmuutosriskin pienentämättä jättämiseen.

Elämäntapa on rakennettu määrätietoisesti fossiilisten varaan. Elämäntapaan ei haluta muutosta, vaan jokseenkin samaa mahdollisuutta jatkaa energialla, vaihtoehtokeinoin.

***

Ongelma näissä on tiedostettu, systemaattinen, ja laaja-alaisen tuotannollinen rikos, ympäristön oloja kohtaan.

Kuka ja ketkä, ovat olleet rakentamisen takana? Millainen on ollut järjestelmän käyttöönottamiseen liittyvät tukikeinot, ja tahot?

Jos asiaa ei käydä läpi, ja saatu aikaan killeri, johon reagoitava nopeasti, niin mitä voi odottaa jatkosta?

***

Kun ilmastonmuutos on ollut tietoisen rakentelun takana, ja toisaalta esiintynyt aktiivista piittaamattomuutta,.. perusteet elämäntavalle, ja sen ylläpitämiseelle tulisi perata.

Mitä ovat olleet ne tekijät, jotka ovat johtanee ylikuormittamiseen, ja jota on toisaalta vaadittu, jopa lain nojalla, ongelman rakentamiseen?

Sama uhkaa (yleensä) toistua, ja pahinta noin eettisesti, että jatko-sopeutumisen kuormitus voidaan sosialisoida, ja vaihtoehtoisilla voidaan tuottaa samaan malliin taloustekijöitä, mitä aiemmin tuotettiin fossiilisilla.

Maailmasta ei voi tulla kovin turvallinen, jos rikkominen kannattaa, ja seurauksilla eläminen. Jos tällainen hyväksytään, ei oikeastaan ole rajaa sillä, miten voi toimia.

0
juhamyllarinen
Lappeenranta

Kuulun siihen ihmisryhmään, jolla ei ole tulevaisuutta.

Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu