Venäjän maailma

https://yle.fi/uutiset/3-11524597 :: ” Vaikka Venäjän presidentti Vladimir Putin ei suoraan olisi vastuussa oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin myrkyttämisestä, on tapaus jälleen ulkovalloille yksi osoitus Venäjän autoritaarisuudesta ja viranomaisten itsevaltiudesta, uskoo Hanna Smith.

– Suoraan se ei ole Putin, mutta ehkä sillä ei ole loppupeleissä enää merkitystäkään, koska kaikki näkevät sen kuitenkin niin ulkoapäin. Pitkässä juoksussa jokainen tällainen tapahtuma vaikuttaa siihen, että kuilu lännen, Euroopan ja Venäjän välillä kasvaa, Smith sanoo. ”

Kun valta pitää isoja laajuuksia koossa, ts valtaa todellakin tuetaan, vastaavilta laajuuksilta, eri tavoin, niin mennään kohden suurvaltoja, ovatpa nämä valtioita, tai muita tahoja, joissa  valta-painottumaa ilmenee.

Suurvallan tapauksessa, menetelmät ovat erilaiset, ja pelissä on eri tavoin asioita, ja toisaalta voimaa ja kykyä käsitellä haasteita, toisaalta ilman isompia esteitä, mikä on käytännössä tyypillistä vallan olemukseen.

Maailman tilanne ei systeemisesti poikkea Venäjän vastaavasta. Valtioiden sisälläkin, sama pyrkimys tulee luonnostaan ihmiselle rakenteissa, jotka poikkeavat pienyhteisöistä.

Pienyhteisöt ja paikallisuus ei välttämättä silti takaa kestävää juurettuneisuutta, vaan voi olla osana tehostetumpaa globalismia, tai suurempaa, jolle ominaista ne otteet, joita näkyy Venäjällä.

juhamyllarinen

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu