Verorankaisu

Törmäsin eilen Juha Hämäläisen kommenttiin, koskien työn verotusta: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/pasisillanp/suomalaiset-ovat-omahyvainen-ja-itsekas-kansa/#comment-3383488

Lisäksi muistan hyvin, että verotus kokonaisemminkin, on kyseenalaistettu, joidenkin mielestä, ja jopa verotus kokonaisuutena.

Itse en ole veroja ihmetellyt. Kunhan tulee toimeen, ja sopivaa toimeentuloa on mahdollista tehdä, verotuksen määrällä ei olisi niin väliä. En ole kyennyt sellaiseen analyysiin ja päätelmään, että verot ja verokäytännön voisi tyrmätä.

Nykyään ymmärrän, että osa dissatuista kannanotoista voi olla tolkullisia, ja pitää mukanaan vähintään jotain hyvää osaa. Jos käytäntönä on toista, eikä vaihtoehtoinen linja perusteltuna tule kuunnelluksi, kyseessä on omituisuus, demokratiaa ajatellen. Suomennettuna, voisi puhua yhtä hyvin, että keskinäisyys ei merkitse, ehkä edes objektiivisella tasolla.

Korona-aika on saanut enemmän aikaan toimenpiteiden ja menetelmien arviointia, siis oikeaa politiikkaa. Yleishyödyllisyyttä tuetaan, ja yleishaittoja voidaan sietää, mikäli yleishyödyllisyyttä on mukana, eikä jotain tärkeää voi tuottaa vähäisemmin vaurioin.

Työnteko, siinä kun liittyy tarpeellisen hakemiseen, ja yleishyödylliseen, suoraan tekijää (jne) koskien, ei tulisi olla raskautettu. Verosta tässä mielessä puhunut itsekkin, että on omituinen. Tee tarpeellista, ja saa päälle sakot siitä. Hyvä juttu. Ei taida olla.

Koska kyseessä on selkeä omituisuus, asia tuotava esille.

0
juhamyllarinen
Lappeenranta

Lappeenranta
Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu