Yhteiskunnat (jne), eivät kehity (sopeudu), ilman laajaa lakko-oikeutta (toimintakirjoa)

Otsikko on arvelu, ja vähällä tehty. Huomasin aiheen tästä, tosin voisin kirjoittaa oman aloituksen. Perusteluna potentiaali, jonka voi arvella liittyvän lakko-oikeuteen, ja erityisesti laajennettuna.

Lakko-oikeus toimena, on eräs alalaji siitä järjestäytymisestä ja joukkovoiman käytöstä, jota voidaan asioiden oikaisemisessa käyttää, tai brutaaliuden hajoittamissa toisaalta.

Isoissa joukoissa on voimaa, mutta yleensä sitäkin vähemmän koordinaatiokykyä. Mistä johtuu, ja onko näin aina oltava… vaikea sanoa, tosin kysymyksen voi silti esittää.

Jos joukoissa on omanlaista voimaa, ja voimaa muulle voimalle, tai toisaalta muussa voimassa on joukkojen käyttöön liittyvää voimaa… helppo tajuta, että mennään merkityksellisellä alueella.

***

Voiman sijaan tulisi puhua potentiaalista, voiman sijaan, sillä kaikki potentiaalia ei aina kohdisteta voimaksi, eikä näin käy, ja toisaalta potentiaaleja voi nähdä varantona, joita käyttää toimivasti.

Mikäli joukon voimaa (J) käyttää yksittäisempi taho (X), J-voiman käyttö Xperäisesti (X=>J), voi tosiaan olla voimaa voimalle. Kun joukon voima lähtee joukosta suoremmin, on kyseessä suorasuhteisempi tilanne suhteessa voimaan. Sama toisin päin (J=>X).

Jälkimmäinen keissi vaikka outo, voi ilmetä hetkellisesti, esim vallankumousten yhteydessä, jolloin joukot ns tuulettavat. Tilanne rauhoittuu yleensä nopeasti, ja palo laantuu, ellei sitten joukkovoiman tilalle ilmaannu täsmätoiminnallisempaa.

Kun joukoilla on suorempi voima ilman extreme-tilannetta… samalla tulee epäsuorasti enemmän myönnetyksi se, että joukoissa todellakin on voimaa, ja tämän käytöltä voidaan perätä jotain perusteita.

Edellämainittu seikka voi korostua tilanteessa (X=>J), vaikka mitään vallankeikautusta ei tapahtuisi, tavanomaisen räväkkänä. Näin toki myös positiivisin mahdollisuuksin. Vaikea sanoa (perustella) suhdetta, joka tässä tapauksessa liittyy sopivuuteen, ja sakkaamiseen.

***

Mitä tulee toimijuuteen… tällaista tosiaan on laajassa mielessä mahdollista, ihmisen tapauksessa. Voi olla tosi vaarallista, jos tätä ilmenee vaikuttavasti, mutta tätä ei toisaalta kyetä tiedostamaan. Aihe on ilmiöllisesti vaikea, mutta ehkä sitäkin tärkeämpi.

Ajautumallisuus ja asioiden vääjäämättömyys, tulee aiheesta ensin mieleen. Minkä asioiden kanssa päädytään, mitenkin pitkälle, kun nykyään valmiuksia on enempään.

juhamyllarinen
Avoin Puolue Lappeenranta

Herr Wisser and Besser (der),
Mutta myös ...
Von Buchen Huchen-Bacher,
i ab-und-hups Sucher.

Ajatukseni maailmasta on tasapainoinen ja eheä, läheltä ja kaukaa.

Pidän yksinkertaisuudesta perusarvona, jolle voi rakentaa muutakin jos tarve. Ja varaa on paremmin niihin yllätyksiin, joita ei elämästä puutu.

Hyvän maailman peruskaava on helppo.

Joka asemassa tekee sen, minkä tietää hyväksi, ja jos ei, on valmis kokeilemaan uutta, jotta löytää perustaa.

Sama periaate kun joka tasolla, jos tasoja on erilaisina... voi aidosti odottaa läpilyövää tervettä normalisoitumista.

Kynnyksetön email: juha piste myllarinen että gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu