Ulkosuomalaisen terveiset Englannista

Miltä elämä näyttää pohjoisessa Northumberlandin kreivikunnan rajoilla? Onko puutetta mistään maallisesta krääsästä? Supermarkettien hyllyt tyhjinä ruoasta? Olut loppunut pubeista koska hiilidioksidi- ja kuljettajapula?Jostainhan näin voisi päätellä, itse en seuraa BBC:n enkä varsinkaan Guardianin tyyppisen median uutisia, joten kaikki seuraava perustuu omiin havaintoihin. Ruusunpunaisista laseista ei voi syyttää, en ole nykyisen hallituksen fanittaja.

Tee-se-itse harrastajana ostan paljon pikkutavaraa netistä, varsinkin ebayn pieniltä myyjiltä koska ei postikuluja ja nopea toimitus. Venttiiliä, tiivistettä, putkea jne. Käyn alvariinsa isommissa rautakaupoissa, Screwfixissä ja B&Q:ssä. En ole huomannut mitään muutosta tavaran saatavuudessa.

Ruokaostoksilla käyn Lidlissä ja Tesco ja Morrisons-supermarketeissa noin 3-4 kertaa per viikko, samaten parissa pienessä osuuskaupassa (Nisa ja co-op) sekä oman pienen ja vaatimattoman kylän (ei todellakaan mikään vauras pittoreski englantilainen idyllikylä vaan entinen kaivoskylä) lihakaupassa (Boerewors ja Picanha-pihvi erinomaista, samaten jauheliha). Hyllyt ovat täynnä tavaraa, mukaanlukien kanaa ja possua, aivan entiseen tapaan, en ole havainnut muutosta.

Missä ovat nämä tyhjät hyllyt? Pitäisi ehkä matkustaa ostoksille Brexitin vastustajien kansoittamiin kauppoihin? Ostan normaalisti vihanneksia, hedelmiä, kanaa, possua, nautaa, eri muodoissa, valmisruokia en ollenkaan, munia, pastaa, riisiä, maitoa, voita, kermaa, juustoa, olutta jne. Leipääkin, harvoin tosin. Ehkä täällä pohjoisessa kaupat ovat tehokkaampia logistiikassa?

Paniikkiostamisesta en ole nähnyt merkkejä, tosin käyn kaupoissa aamupäivisin jolloin vähemmän ruuhkia ja vanhempia ja siten hitaampia ihmisiä liikkeellä.

Oluthyllyt ovat täynnä normaaliin tapaan, jopa Tescossa Paulaner Helles vaikka joku pirulainen osti aina hyllyn tyhjäksi! Englantilaisia ale-oluita tietysti, tsekkiläiset budvarit ja pilsner urquellit jne. Ei muutosta entiseen. Pubeissa olen käynyt isolla kirkolla muutaman kerran, Timothy Taylor Landlord näyttää tehneen aluevaltauksen. Ei muutosta tai ongelmia siinäkään.

Posti toimii tehokkaasti, vielä on jopa lauantain jako, samaten DHL:n ja Hermesin autot näyttäisi liikkuvan normaalisti, tavara kulkee. Täällä tosin Royal Mailin posteljooni ei heitä postia roskiin eikä pahoinpitele asiakkaita. Postiin voi luottaa vaikka onkin yksityistetty.

Ainoa mitä en saanut kaupasta oli miso-tahna, yritän Sainsburyä ensi viikolla. Siellä en normaalisti käy koska ovat suunnitelleet itsepalvelukassat niin ahtaiksi plexilasien kera. Ehkä nämä tyhjät hyllyt ovat siellä?

Ehkä tämä puute ja tavaran vähyys on edessä vasta tulevaisuudessa ja talvella, voin joulun alla raportoida uudelleen aiheesta.

Ainoa hankaluus ja stressin aihe on että täytyy jossain vaiheessa matkustaa etelään Lontooseen vaihtamaan vanhentunutta passia, fyysisesti, mutta sehän meneekin Suomen valtion piikkiin kuinka kalliiksi ja hankalaksi on tehty saada passi uusittua jos ei satu asumaan Lontoon lähettyvillä.

 

+11

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu