Mollivoittoisia ovat uutiset
Uutisia lukiessa ja kuunnellessa, on vaan huonoja uutisia. Missä vika, koska ne muuttuvat paremmiksi. Tätä olen pohtinut. Itse asiassa en ole kehityksestä kovinkaan toiveikas.
Tämän ajan yksittäisiä uutisaiheita.
- Valtion budjettialijäämä ja ylivelkaantuminen
- Suomi jäänyt kaikilla talousmittareilla jälkeen muista pohjoismaista
- Talous ei ole kasvanut neljääntoista vuoteen
- Poliittiset ristiriidat
- Poliittiset mielenosoitukset
- Kuntataloudet heikkenevät
- Talouden epävarmuus ja taantuma
- Työttömyys lisääntyy
- Inflaatio ja korot nousevat
- Poliittinen yleislakko uhkana
- Opintolainat Kelan maksettavaksi
- Luottohäiriöisten määrä ja velkaneuvonnan tarve kasvaa
- Rakennusala, metsäteollisuus, turkisala, kuljetusala, jne. konkurssiaalto uhkana.
- Maatalous kannattavuusahdingossa, huoltovarmuus vaarassa
- Maaseutu tyhjenee, isot kaupungit kasvavat
- Syntyvyys romahtanut
- Kulkutaudit uhkana
- Nuorten fyysinen kunto laskee
- Oppimistulokset heikkenevät
- Huumeiden käyttö lisääntyy
- Uupuminen ja masennus lisääntyy
- Vanhusten hoito vaarantuu
- Hoitojonot
- Hyvinvointialueiden taloudet suuresti alijäämäisiä
- Pankkihuijaukset lisääntyneet
- Rikollisuus, väkivaltarikokset ja katujengit
- Rasismi, ilmastonmuutos
- jne, jne
Politiikka perustuu edunvalvontaa ja etujen ajamiseen kansalaisille ja etujärjestöille. Taloudelliset resurssit ovat sivuseikka. Valitsemme edustajiksemme poliitikot, jotka lupaavat meille eniten hyvää. Talouden ymmärrys on vähäinen. Vastuullista talouspolitiikkaa ajavat poliitikot eivät menesty. Poliittinen järjestelmä johtaa lopulta velka katastrofiin.
Onko laji, homo sapiens heikentynyt? Mielestäni kehityksen takana on ihmisten ajattelutavan muuttuminen. Olemme liian mukavuuden haluisia, on oikeuksia mutta ei velvollisuuksia, vastuut halutaan siirtää yhteiskunnalle ja työnantajille, eletään velaksi, biletys ja elämykset ovat työtä tärkeämpää. Liikaa epärealistisia unelmia. On hauskempi syödä toisen valmiiksi leipoma kakku, kun itse leipoa.
Ihmisten toimeentulossa on väärät rakenteet. Liian monen toimeentulo perustuu julkishallinnolta saatuun palkkaa tai sosiaalitukeen. Eläminen julkisen puolen rahoituksella on tehty liian houkuttelevaksi. Tästä seuraa ankara verotus, joka passivoi ihmisiä ja yrittäjyyttä. Liian pieni osa tekee tuottavaa työtä yksityissektorilla. Yksityispuolen työllistämisen esteeksi on rakennettu raskas säädösviidakko ja liian korkeat kustannukset.
Miten tämä kehityssuunta pystytään korjaamaa, siinä tuhannen taalan kysymys? Parempia uutisia odotellessa.
Kun mainitaan sana tuottavuus… mieleen tulee ravinnon hankinta, viljely ja erityisesti lannoitteet, jotka saatiin kuulemma myytyä halvalla.
Elintarvikkeissa, kyse on hyvin perustavasta tekijästä, jopa turvallisuus-sellaisesta, eikä koske vain sodan ja katastrofien aikaa.
Kun ajatellaan ruokaa, ja peruselämään kuuluvaa… jokainen tarvitsee näitä, ja jos hinnat korkeat, tästä aiheutuu kuormitusta, josta voi olla vaikea selvitä, etenkin jos sitä tuottavuutta puuttuu, talouden suhteen.
Lannoitteet liittyy paitsi elintarvikkeiden tuottamiseen, ja laajan mahdollisesti maassa, myös tuottavuuteen, mitä tulee talouden puolelta liittyvään tuottavuuteen.
Lannoitteiden osuutta en osaa arvioida, mutta kirjaimellinen keissi tästä tulee mieleen, aiheen mukaisena.
Tuottavuus viety, ja tulisi ostaa sitä, mikä viety, ja sillä, mikä ei oikein enää tuota.
Kun talous merkitsee myös sodissa ja konflikteissa, ja vahvalla taloudella pärjää, esim Israel, … heikon talouden tekeminen on yhtä epämaanpuolustusta, jota voi olla vaikea kompensoida millään. Tarvittaisiin ne ydinaseet, tai halpa ja käyttökelpoinen aseellinen uhka.
Tästä saa hyvin samalla käsityksen, koko maailman tilanteesta, josta ei välttämättä eroon päästä. Voidaan päästä, mutta häviääkö tällaisen ongelman tuottaminen.
Jos yhteisestä voi kortata kuin sosialismin aikaan… miten tämä käytännössä eroaa kommunismista.
Mielessä käynyt se, että mikä on vielä poliittista, on muutettavaa. Kun mennään elettävän arvoiseksi otettaviin ja iskettyihin malleihin, tilanne on jo toisen tason ongelman ottamista mukaan.
Tällaisen jälkeen, tulee mieleen tosiaan se uhka, jota pientoimijoiden kyseenalaisuuteen voidaan kohdistaa. Kyseessä on jotain täysin suhteetonta, mikä on näkyy kovina rankaisukäytäntöinä pienestä, mutta isojen suhteen palkkiot vain muhenevat.
Ei ihme, jos kansa viestii asetelmasta. Tilana tämä ei ole kovin rakentava, ja jos rakentavaksi kerrotaan, voi tosiaan kyse olla siitä, mitä muutenkin arveltu.
Jos muutoksia tehdään, ja oikeutta, niitä tulisi tehdä joka tasolla, kun asioita selvenee myöhemmin. Muuten ei kuviot ei toimi. Kuka haluaa erikseen vallankumouksia, tai erityisvaiheita, joita maailmalla tuntuu olevan vahvassa viljelyssä. Tällaisen jälkeen, moni ongelma tulee ilmaiseksi, ja samoin syylliset, jotka yrittävät pärjätä miten voivat.
Ilmoita asiaton viesti
Politiikka on rikki!.
Ilmoita asiaton viesti
Samaa huomaa suoraan arjessa, mitä esim työhön tulee.
Oltava niin asiakassuuntautunut, tai sopiva ulos päin, ja isolla odotuksella.
Samaisena asiakkaana kun on, voi tosiaan saada palvelua, mutta osa tätä elämää on kuitenkin enemmän se odotuspuoli, ja toisaalta se palvelu mitä asiakkaan roolissa saa… voi tuntua överiltä, tai asiakkaan näkökulman huomioiminen edes tule mieleen, vaan enemmän pelkkä rahanteko.
Ristiriidan näkee, kun vaatimuksia ottava työntekijä, ja samalla asiakas. Kumpikaan ei välttämättä toimi. Tekemisen ja palveltavana (kuluttajana/ostajana) olemisen ideakin muualla.
Nykyään kiinnitetään huomiota työn jaksamiseen, mutta onko odottaa, että lähteekö miten eri pohjasta. Jos ei, epäiltävä sitä, mitä yleisesti osataan epäillä.
Viritelmässä on jonkin verran ryhdikkyyttä terveenä, tosin tällainen ristiriita ei voi olla tulematta mieleen. Lähtee kuvioista, ja politiikasta, tosin välineenä, se liittyy kokonaisempaan ympäristöön.
Samalla tapaa ajatellut aidommista edistyksestä. Asia ei riitä, vaan ihmiset tosiaan huomioitava, millaisina ovatkin. Ratkaisut ovat väkinäisyyttä, vaikka asia muuten teoriassa voisi kiinnostaa. Ei tarkoita, etteikö vapautta olisi mahdollisuus ola edes joskus ns ”kansainvälisellä alueella”, vailla sen läheisempää huomioimista.
Näissä on kahtalaisuutta, ts kontaktia, ja tilantarvetta. Avaruus tällaisia ajatellen, monipuolisesti viritettävä, jos nyt ajattelee, että rakennelmaan voi vaikuttaa siten, että on terve, terveesti itselle ja muille koettava.
Ilmoita asiaton viesti
”Samaa huomaa arjessa mitä esim työhön tulee”.
Niinpä!.Suuret työnantajat on ulkoistaneet työntekijät vuokrafirmojen välitettäviksi aina heidän tarpeiden mukaan.
Nolla tunti sopimuksilla.
Esim minulle Raksystem ehdotti 2 vuoden sopimusta kirvesmiehen töistä 2002 kiinteällä tuntipalkalla,oli töitä eli ei.
Kieltäysin,koska olisin varmaankin saanut tehdä ne työt joista kukaan ei olisi ollut kiinnostunut.
Minä sentään arvostin ammattiani asiakaspalvelijana.
Ilmoita asiaton viesti
Paljon hyviä huomioita, kiitos siitä. Yhdestä asiasta olen kuitenkin eri mieltä. Terveydenhuollon ja opetustoimen palkkaus tulee toki suurimmaksi osaksi julkiselta puolelta. Mutta millainen olisi yhteiskunta ilman näitä julkisia toimialoja? Kaikki julkinen toiminta ei ole kannattamatonta. Ilman opetustoimea ja sotea olisimme kehitysmaan tasolla, jossa vain varakkain väestönosa voisi ostaa palvelunsa yksityiseltä taholta. Julkisen puolen toiminnassa on kuitenkin paljon epäkohtia, joista yksi on hallinnon liian suuri koko (tästä on seurannut se, ettei kukaan oikeastaan ota vastuuta toiminnasta vaan vastuut siirretään pöydästä toiseen). Esimerkiksi sotessa on paljon ihmisiä, jotka eivät mitenkään ole hyödyksi itse toiminnalle, vaan voivat jopa haitata tehokkuutta ja työssä viihtymistä. Samalla kuitenkin tekeviä käsiä voi olla liian vähän.
Ilmoita asiaton viesti
Samaa mieltä. Sainkin, että julkisella puolella tulisi olla työvoimaa ja tukien saajia vähemmän ja yksityisellä puolella työvoimaa enemmän.
Ilmoita asiaton viesti
Ei toimi ei toimi…
Koko Euroopan suurimmalla ja kalleimmalla Suomen julkisella sektorilla saadaan vain kovin vähän aikaan, mutta sitäkin enemmän valitusta ja väninää. Missä muualla joka kolmas palkkaeuro maksetaan julkisella sektorilla tuottavuutta ajattelematta ?
Huomiota pitää myös kiinnittää siihen, että maa on velkaantunut rajusti v 2008 jälkeen ilman mitään edes nimellistä talouskasvua ainoana maana koko Euroopassa viennin tulojen samalla rapautuen. Sekin ainoana maana koko Euroopassa.
Hyvinvoinitalueilla on nyt rahapula ja säästötarve. Näin onkin uutisoitu, että leikkaukset kohdistuvat nyt vanhustenhoidon rahoitukseen ja terveyskeskuspalveluiden rajoittamiseen.
Käsi sydämellä vihervasemmisto ja kepu 2019 – 2023 – tämäkö oli kaivatun soteuudistiksen tavoite niin pääkaupunkiseudulla, kuin myös maakunnissa ?
Ilmoita asiaton viesti
Työn tehokkoodusta lienee kysymys. Jengi ajattelee sillai pesuainemainoksen kautta, kuinka tehokas olenkaan. Sellaisena tippana. Ei kyetä ymmärtämään, että jokainen on duunari ja siihen tarvitaan rahkeita, tajuamaan hei mitä mä oikein teen. Valitettavasti virkapuolella organisaatio itsessään on luonut tilanteen, jossa yrittäjyyttä ei yksinkertaisesti ymmärretä.
Mennään korkokengät kopisten tikkaiden alapäähän ja potkitaan silmämunille, sitä joka uskaltaa seurata…….
Ilmoita asiaton viesti
Köyhän mökin pojasta 84v.kaupunkilais elintasopelleks noo luonnosta viis kyllä luonto hoitaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tätä samaa olen ja huomannut, aina vain negatiivistä varsinkin Yleltä. Itse olen lopettanut uutisten seuraamiset miltei tyystiin.
Tulee muuten seurattua eri kanavia joissa asiat on jo kerrottu.
Ilmoita asiaton viesti