Pensaa liekkeihin.

 

SDP vero-ohjelma 3,4 MRD.  Onpa kovaa kyytiä yrittäjille. Talouden parantamisessa tärkein tekijä on yritysten kannattavuus ja yksityisen sektorin työpaikkojen lisääntyminen. Vähälläkin ymmärryksellä tämän pitäisi ymmärtää. Korkeiden kustannusten ja tiukan sääntelyn vuoksi, yritykset eivät nykyäänkään pärjää kansainvälisessä kilpailussa. Työpaikat vähenevät, samalla kun verovaroilla rahoitetut julkiset työpaikat lisääntyvät.

Unohtuu se tosiasia, että yrittäjät eivät ole tyhmiä. Kun yritystoiminnan edellytyksiä näin rajusti heikennetään, se vaikuttaa suoraan yrittäjien päätöksentekoon.

Yritysten sukupolvenvaihdosten verotus on jo nytkin liian riskialtista ja ankaraa. Yhdessäkään naapurimaistamme ei perintö- ja lahjaveroa ole lainkaan. Korotus tulisi estämään tuhansien yritysten sukupolvenvaihdokset. Jatkajan ei kannata verotuksen vuoksi ottaa yritystä vastaan edes lahjana, ikääntyvien yrittäjien yritykset mieluummin lopetettaisiin,

Yrittäjän verojärjestelmä ei kannusta ja on nykyäänkin liian ankaraa. Osinkoveron kiristys johtaisi siihen, että yrittäjän kokonaisverotus muuttuisi huomattavasti ankarammaksi, kun palkkatulon verotus. Sama tulo verotetaan useita kertoja eri verolajeina. Yritykset kassavirroillaan rahoittavat, keräävät ja tilittävät suurimman osan veronsaajan verokertymistä.

Yrittäminen muuttuisi entistäkin epäedullisemmaksi vaihtoehdoksi. Uusien yritysten perustaminen ja investoinnit vähenisivät rajusti. Yritysten lopettamiset ja konkurssit lisääntyisivät entisestään. Yrittäjyys vähenisi ja talous näivettyisi. Työpaikat vähenisivät voimakkaasti, sosiaalikulut kasvaisivat ja verotulot edelleen laskisivat kaikissa verolajeissa.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu