Syntyykö Gazaan tulitauko, syntyykö rauha?

Sota on tyhmää ja hyödytöntä ja se on julmaa ja siinä kuolee ihmisiä. Uutisten mukaan Israel asettaa tulitauon ja avustusten saannin ehdoksi panttivankien vapauttamisen.

Hamas kävi hyvän tahdon pyhiinvaellus matkalla Israelissa. Hellyyden osoituksissa vahingossa tuhat ihmistä kuoli ja mukaan lähti 200 panttivankia. Israen kostaa. Laajasti hyväksytään, että tähän sillä olisi myös jonkinlainen oikeus. Panttivankeja pitämällä Hamas tapattaa omaa kansaansa, ei välitä. Uutisissa Palestiinalainen mies itki ja piti sylissään kuollutta lastaan. Syytti Hamasia. Olen surullinen viattomien Syyrialaisten kohtalosta.

Oikeudenmukainen rauhanomainen ratkaisu Israelissa? Olen maallikkona ymmärtänyt, että Hamas on taho, joka käyttää alueellaan suvereenia päätösvaltaa ja hyväksyy vaan yhden ratkaisun. Perustetaan koko Israelin alueelle Hamasin johtama Palestiinan Islamilainen valtio. Sharia laki voimaan kuten Afganistanissa ja vääräuskoiset eliminoidaan. Jatkuuko ”Aatun” aloittama puhdistus? Lakkautetaan Israelin valtio, joka on elinvoimainen ja ehkä eniten Nobel palkintoja saanut. Palestiina elätetään jatkossakin kansainvälisillä avustuksella. Iran aseistaa ja Venäjä tukee. Rauha, empatia ja demokratia vallitsee. Sankareita odottaa hillittömät karkelot taivaassa, yhdessä neitsyeitten kanssa. Suomalaiset Israel kriitikot ovat tyytyväisiä? Voidaan jatkossa keskittyä avustusvarojen keräämiseen. Ihme, että Israelista ei löydy tähän rauhantahtoa. Onko sarkastinen tilannearvio väärä? Onko muita realistisia vaihtoehtoja?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu