Talousviisaat

Talousviisaat TV:ssä puhuvat leikkauksista, ”yksi sairaslomapäivä, ei sillä taivas aukea”. Paheksuvat, että ei puhuta riittävästi tulopuolesta. Tulopuolena näkevät verojen kiristyksen, innovaatiot vihreään siirtymään, panostuksen koulutukseen jne.

Minusta esitetyt tulopuolen ratkaisut vaan huonontavat taloustilannetta. Verotuksen kiristäminen entisestään hyydyttää talouden, innovaatiot ja koulutus on sekin turhaa jos yrityksemme eivät ole kilpailukykyisiä.

Kukaan ei nosta esiin todellista ongelman syytä ja miten se on mahdollista korjata. Hyvinvointivaltion rahoitus on täysin riippuvainen yritysten toimintaedellytyksistä ja yksityisistä työpaikoista. Olemme pikkuhiljaa rapauttaneet yritysten kilpailukyvyn, Suomi on liian kallis maa, eikä yritysten kannata investoida enää Suomeen. Radikaali sääntelyn karsinta ja kustannusten alentaminen, työmarkkinoiden jäykkyyksien ja lakkoalttiuden vähentäminen, kannustava yritysverotus, jne. Vaan näillä toimilla talous, työllisyys ja verotulot lähtevät kasvuun, sosiaaliturvan kustannukset laskevat. Koska tämä peruskysymys ymmärretään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu