Äärioikeiston ”hevosenleikkiä” perustuslailla?

Mietin nykyisen perusäärioikeiston hallituksen toimintaa erityisesti nyt, kun on ollut noita rasistisia puukotustapauksia. Eikös tämä ”käännytyslakikin” ole omiaan luomaan ihmisten keskuuteen eriarvoisuutta ja sen hyväksyntää myös rasistiseen ja aggressiiviseen elämän käytäntöön? Mikäli tämä ”käännytyslaki” todellakin hyväksytään, Suomen perustuslaki kaikkien lakien perustana mitätöidään. Samalla mitätöidään suuri osa maamme tekemiä sitoumuksia noudattaa kansainvälisen oikeuden normeja.

Kun ihmisten oikeuskäsityksiä nyt kohdellaan näin ”hevosenleikkisin” pyrkimyksin ja poliittisin tavoittein, voidaan syystäkin kysyä, olemmeko demokraattinen oikeusvaltio vai mielivaltaan pohjautuva oikeistoaggressiivinen piendiktatuuri viime vuosisadan itsenäisyyden alun malliin? Onko nykyhallitus puhemies Jussi Halla-ahon aikoinaan luonnehtima ”hevosenleikkisän” Lapuan liikkeen hauska toisinto?

Kun ihmisiä pelotellaan vuositolkulla ”Idän hirmuilla” ja rajan takaa tulevilla kamalilla ihmisvyöryillä, pelon luomat vihan tunteet saavat oivaa ravintoa myös rasistiseen elämänmenoon.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/d74527a4-d408-48ee-bd53-76b45b2d86bb?ref=newsletter%3A6ff1&utm_source=Postiviidakko&utm_medium=email&utm_campaign=Uusisuomi_Tilaaja_Uutiskirje&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3CeRRMU94xwtYpdNtdgNro_lZsCy12qkmcAJ1ORMHPuKXpv1K23-nmaXg_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw

juhaniharjunharja
Vasemmistoliitto Utsjoki

Olen eläkkeellä oleva matemaattisten aineiden lehtori.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu