Capitol-kukkulan kuninkuusravit

Yhdysvaltain presidentinvaalit ovat osoittautumassa eräänlaiseksi toto-kilpailuksi, missä Trump-ratsun puolesta lyödään vetoa samoin kuin Biden-ratsunkin. Kuulemma vedonlyöjien enemmistö on juuri nyt asettanut taalojaan eniten Trump-ratsun osalle. Joka tapauksessa näissä vaaleissa takuuvarmasti voittaa vedonlyöjä.

Joku voi toki kysyä, että missä ovat äänestäjät? Eikös he sitten voitakaan? Äänestäjä ei tietenkään voita,  jollei ole samalla ryhtynyt vedonlyöjäksi. Äänestäessään äänestäjä on USA:ssa vain vaalien välttämätön kuluerä ja demokratiakoriste sen ajan, kun on täyttämässä äänestyslipukkeitaan.

Uurnaan pudotetut äänestyslipukkeet ovat kaikki (yleensä) nimettömiä ja merkkaamattomia, joten seuraavassa vaiheessa vallankahvaan astuukin ääntenlaskentajärjestelmä ja tarvittaessa sitten korkein oikeus. Jos ääntenlaskentajärjestelmä ei anna validia tulosta vedonlyöjille, päättää korkein oikeus, kenestä kuninkuusraviratsusta tehdään Capitol-kukkulan kuningas, jota sitten aletaan kutsumaan presidentiksi. 

Nyt jälleen joku voi kysyä, että eikös tämä tällainen prosessi ole jotenkin demokratian irvikuva? Ehei, ei suinkaan, kysymyksessä on DEMOKRATIAN DOLLARIHYMY.

+1
juhaniharjunharja
Vasemmistoliitto Utsjoki

Olen eläkkeellä oleva matemaattisten aineiden lehtori.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu