Milloin Suomi haluaa palata laillisuuden ja ei-militarismin tielle? YK:n ydinasekieltosopimus on astumassa voimaan!

Kirjeeni valtioneuvostolle ja presidentille

Utsjoki 25.10.2020

”YK:n ydinaseet kieltävä sopimus on astumassa voimaan. Se keräsi 50 tarvittavaa ratifiointia lauantaina, kun Honduras liittyi mukaan sopimukseen.

Vuonna 2017 YK:ssa hyväksytyn sopimuksen on määrä tulla voimaan 90 päivän kuluttua eli ensi vuoden tammikuussa. Ydinasekieltosopimus on kansainvälinen ydinaseet täysin kieltävä sopimus. Se kieltää esimerkiksi ydinaseiden käytön, valmistuksen ja hallussapidon.”

”Suomi jäi vuonna 2017 sivuun sekä sopimusta koskeneista neuvotteluista että äänestyksestä. Samoin tekivät kaikki Nato-maat ja suurin osa EU-maista. ” 

Onko nyt niin, että tammikuussa Suomikin on laittomuuden polulla koskien maailmanrauhaa ja aseistariisuntaa? Eikö tämä olisi samalla merkittävä muutos Suomen kansainvälisiä sopimuksia ja laillista menoa kunnioittavaan toimintaan. Eikö se samalla merkitse sitä, että Suomi kaikista puheistaan huolimatta astuu vankasti militarismin veriruskealle ja maailmanrauhaa raunioittavalle straadalle? 

Tämä Suomen kieltäytyminen jopa noista YK:n sopimusneuvotteluista ja tavoitteet hankkia miljarditolkulla hyökkäystoimintaan kelpoisia hävittäjiä viittaa mielestäni erittäin vaaralliseen ulko- ja turvallisuuspoliittiseen seikkailupolitiikkaan, jota en voisi uskoa tämän hallituksen ja istuvan tasavallan presidentin tekevän. 

Pyydän hartaasti, että Suomen nykyinen hallitus ja tasavallan presidentti tekisivät muutoksen tällaiseen seikkailupolitiikkaan ja valitsisi välittömästi laillisuuden ja rauhantahtoisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan ratifioimalla YK:n ydin-aseet kieltävän sopimuksen ja harkitsemalla uudemman kerran noita puolustuksen nimissä aiottuja hävittäjähankintoja.

Pyydän hyvä hallitus ja presidentti, olkaa rohkeita ja tulkaa rauhan, ystävyyden ja aseistariisunnan ihmis-kuntaa pelastavalle tielle!

Ystävällisesti
Juhani Harjunharja

+1
juhaniharjunharja
Vasemmistoliitto Utsjoki

Olen eläkkeellä oleva matemaattisten aineiden lehtori.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu