Nato-hakemus vedettävä pois ja asetettava kansanäänestykseen

”Eduskunnalle, hallitukselle ja presidentille

Nato-hakemus on vedettävä pois ja asetettava se luvattuun kansanäänestykseen.
Samalla on palattava keskustelemaan YK:n ydinaseiden kieltosopimuksen hyväksymisestä ja ratifioinnista välittömästi.”

Tässä lähettämäni pieni viesti koskien erityisesti Nato-hakemusta ja sen nykyistä varsin tragikoomiseksikin venähtänyttä prosessia. Jo liki vuoden kestänyt nöyrtyminen sotilasliiton edessä on samalla estänyt maatamme harjoittamasta täysipainoista, itsenäistä ja kansallisestikin suvereenia ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.

Keskeisten päättäjiemme jatkuva ja näyttävä hosuminen tässä Nato-hupatuksessa ulkomaisilla foorumeilla korostaa toki kunkin omaa poliittista näkyvyyttä, mutta samalla maamme monet muut kannaltamme keskeiset asiat jäävät herkästi jopa unohduksiin.

Yksi tällainen keskeinen asia on tuo YK:n ydinaseiden voimassa oleva kieltosopimus, jonka käsittely ja hyväksyntä hallituksessa ja eduskunnassa ovat jääneet asiallisesti tekemättä. Näin olisi kuitenkin tehtävä ennen kuin Nato-hakemusta pystytään relevantisti eduskunnassakaan hyväksymään. Meillä on olemassa laki, jonka periaatteessa pitäisi sallia ja edistää tuota YK:n ydinaseita koskevan kieltosopimuksen hyväksymistä ja ratifiointia.

 

 

 

juhaniharjunharja
Vasemmistoliitto Utsjoki

Olen eläkkeellä oleva matemaattisten aineiden lehtori.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu