Nato-hakemus vedettävä pois ja asetettava kansanäänestykseen
”Eduskunnalle, hallitukselle ja presidentille
Nato-hakemus on vedettävä pois ja asetettava se luvattuun kansanäänestykseen.
Samalla on palattava keskustelemaan YK:n ydinaseiden kieltosopimuksen hyväksymisestä ja ratifioinnista välittömästi.”
Tässä lähettämäni pieni viesti koskien erityisesti Nato-hakemusta ja sen nykyistä varsin tragikoomiseksikin venähtänyttä prosessia. Jo liki vuoden kestänyt nöyrtyminen sotilasliiton edessä on samalla estänyt maatamme harjoittamasta täysipainoista, itsenäistä ja kansallisestikin suvereenia ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.
Keskeisten päättäjiemme jatkuva ja näyttävä hosuminen tässä Nato-hupatuksessa ulkomaisilla foorumeilla korostaa toki kunkin omaa poliittista näkyvyyttä, mutta samalla maamme monet muut kannaltamme keskeiset asiat jäävät herkästi jopa unohduksiin.
Yksi tällainen keskeinen asia on tuo YK:n ydinaseiden voimassa oleva kieltosopimus, jonka käsittely ja hyväksyntä hallituksessa ja eduskunnassa ovat jääneet asiallisesti tekemättä. Näin olisi kuitenkin tehtävä ennen kuin Nato-hakemusta pystytään relevantisti eduskunnassakaan hyväksymään. Meillä on olemassa laki, jonka periaatteessa pitäisi sallia ja edistää tuota YK:n ydinaseita koskevan kieltosopimuksen hyväksymistä ja ratifiointia.
Miksi vastustat puolueesi linjaa näin tärkeässä asiassa? Eikö sinun pitäisi erota puolueestasi?
Ilmoita asiaton viesti
Blogin kirjoittaja taitaa asua sellaisella alueella minne ei edes oman puolueen Vasemmiston informaatio kulje…Vasemmisto kun kannattaa Natoon hakeutumista…
Ilmoita asiaton viesti
Nyt on kyllä pakko kysyä;
Millaiseksi kuvittelet kansanäänestyksen tuloksen jos sellainen järjestettäisiin?
Toiseksi, jos Suomen eduskunta ratifioi ja kieltäisi ydinaseet – niin mihin se vaikuttaisi?
Ilmoita asiaton viesti
Ensimmäiseen kysymykseen, että sittenhän tuo nähtäisiin. Toiseen, että ei mihinkään.
Ilmoita asiaton viesti
venäjällä tulee äänestää ukraina-operaatiosta,siis rehellisissä vaaleissa eikä fsb;n suhmuroimissa !
Ilmoita asiaton viesti
Olen kuvitellut, että matemaattisesti suuntautuneet ihmiset ovat pääsääntöisesti rationaalisesti ajattelevia… mutta ei taida olla niin. Taitaa todellisuus vain olla toisenlainen.
Ilmoita asiaton viesti
Ensinnäkin Suomen perustuslaki tuntee vain neuvoa-antavan kansanäänestyksen. Oma neuvoni NATO:a vastustaville tahoille on yhdistää voimansa ja äänestää sitä vastustavia ehdokkaita kevään eduskuntavaaleissa. Ainakin minua kiinnostaisi nähdä millaisen äänisaaliin he tulisivat silloin saamaan.
Toiseksi kun puhuttiin aikoinaan kansanäänestyksen järjestämisestä NATO:on liittymisen suhteen, niin ne puheet pidettiin ennen 24.02.2022, jolloin Venäjä aloitti rikollisen hyökkäyksensä alistaakseen Ukrainan. On täysin selvää, että Venäjän tuollainen toiminta Euroopassa muuttaa Euroopan geopoliittista tilannetta peruuttamattomasti ja nimenomaan Venäjän itsensä haitaksi.
Jos Suomi vetäisi pois hakemuksensa liittyä NATO:on, niin se olisi meille suuri arvovaltatappio. Se myös osoittaisi, että pelkäämme Venäjää ja olemme halukkaita sen pelon vuoksi alistumaan Venäjän valtaan.
Ilmoita asiaton viesti
Päinvastoin, pitäisi kiirehtiä hakemuksen käsittelyä. Nyt kun Putinilla on vaikeuksia Ukrainan miehittämisessä, sen on pakko avata uusi rintama. Ja mikäpä sen parempi kuin hyökätä puolustuskyvyttömään Suomeen. Ainakin Juhani ja kumppanit auttavat että Muusmanskin Armeija pääsee nopeasti vapauttamaan Lapin.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä on nyt vain yksi pieni ongelma: eduskunta, hallitus, presidentti ja kansa eivät kuuntele sinua. Lukemattomista hyvistä syistä.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikka enemmistö ei aina kaikista asioista ole oikeassa, niin usein se ei ole väärässäkään. Suhtautuminen Naton jäsenyyteen on hyvä esimerkki siitä, että se mikä oli eilen väärin on tänään oikein. Sitä kutsutaan tilanteen arvioinniksi.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, se ”tilanne” tosiaan. Tämä mistä se yksi Vehviläinenkin aina jaksoi höpöttää. Mutta mitäs se mahtaa tarkoittaa, kun aina sanotaan, että pitää ottaa tilanteesta vaari? Viitataankos sillä nyt vanhainkodin tanssien naisten hakuun vai ehkä Joe Bideniin vai mihin?
Kyselen tässä toisilta kun en ihan aina kaikkea ymmärrä…
Ilmoita asiaton viesti
Miksi pitäisi olla kansanäänestys jälkikäteen kun Nato-jäsenyyttä puoltavat äänet voittaisivat ilman muuta.
Ilmoita asiaton viesti
Päinvastoin ydinaseista. Pienillä mailla kuten Suomi tulisi olla omat ydinaseet turvanaan. Ei tarvitsisi liittoutua sotilaallisesti, eikä juuri muutenkaan. Aluksi tietenkin tulisi jos jonkinmoista boikottia.
Ilmoita asiaton viesti
Eipähän natoon päästä muutenkaan. Puuha pekka sotki hakemus asian osaamattomuuttaan ja turkin erdokana kiusaa vielä lisäksi.
Ilmoita asiaton viesti
Lyödäänkö vetoa?
Ilmoita asiaton viesti
Juhani hyvä,
YYA sopimuksestakaan ei järjestetty kansanäänestystä.
Ilmoita asiaton viesti
Vaan eipä parveillut ryssäin solttuja Suomessa Porkkalaa lukuunottamatta. Nyt jo ennen NATO-jäsenyyttä vieraita sotilaita on jatkuvasti maassamme kalustoineen. Itsenäisyys ihan virallisestikin on mennyttä aikaa EU:n myötä.
Ilmoita asiaton viesti
EU:ssa Suomi on yhtä itsenäinen kuin Ranska, Italia, Saksa, Unkari j.n.e. Sama tulee koskemaan Nato-jäsenyyttäkin. Kyllä se minulle riittää, kun vaihtoehtona on vain ja ainostaan Ukrainan tapainen kohtalo.
Ilmoita asiaton viesti
”eipä parveillut ryssäin solttuja Suomessa Porkkalaa lukuunottamatta.”
Ryssä tuli Hankoon ja Porkkalaan eikä kysellyt.
Tehtaankadulla parveili sotilaita/vakoojia koko YYA-kauden ajan.
NATO ei tule Suomen maaperälle ellei sitä pyydetä.
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärrätkö, mikä ero on miehittäjän sotilailla ja itsenäisen valtion yhteisiin harjoituksiin kutsumilla sotilailla?
Ilmoita asiaton viesti
USA on valitettavasti kutsunut itse itsensä
Ilmoita asiaton viesti
”Kutsunut itsensä”???
Mielenkiintoista. Kerro miten USA voi kutsua itsensä Suomeen ilman Suomen laillisen hallituksen nimenomaista pyyntöä tai lupaa?
Ilmoita asiaton viesti
Nato jäsenhakemuksesta tulisi järjestää ilman muuta kansanäänestys, jossa mitataan rehellisesti kansalaisten Naton kannatus. Koska Nato edellyttää, että jäseneksi hakevalla maalla on oltava kansalaisten enemmistön tuki hakemukselle, pitäisi Naton hylätä meidän hakemuksemme, koska kansalaisten enemmistön tukea sille ei ole luotettavasti mitattu.
Demokratiamme kaipaisi muutenkin vahvistamista, koska poliittinen diktatuurimopo on karannut kokonaan käsistä maassamme. Valta tulee antaa sille taholle jolle se Perustuslainkin mukaan kuuluu, eli kansalaisille.
Ilmoita asiaton viesti
Minä jo ajattelin että etkö sinä huomaa että joku muukin haluaa kansanäänestystä. Nyt voit sitten höpistä taas jotain halvan julkisuuden hakemisesta.
Ilmoita asiaton viesti
On hienoa, että demokratian puolustajia alkaa löytyä yhä enenevissä määrin ja kaikki eivät ole eliitin ohjaamia totaalisesti aivopesemiä. Kun katsoo miten valtiota on tuhottu sektori kerrallaan poliittisen eliitin toimista, on käsittämätöntä, että kansalaiset antavat poliitikkojen päättää yhtään mistään.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt jäi hieman ihmetyttämään onko se meidän poliittinen eliittimme täysin sekaisin ja umpihulluja, kun ”ovat tuhonneet valtiota sektori kerrallaan”? Miksi ne semmoista ovat menneet tekemään, kun eihän siinä ole vähäisintäkään mieltä?
Ja mitä niille pitäisi tehdä, että eivät tuhoaisi enää enempää ”sektoreita”? Viedä saunan taakse ja ampua isoon läjään?
Ilmoita asiaton viesti
”Nyt jäi hieman ihmetyttämään onko se meidän poliittinen eliittimme täysin sekaisin ja umpihulluja, kun ”ovat tuhonneet valtiota sektori kerrallaan”? Miksi ne semmoista ovat menneet tekemään, kun eihän siinä ole vähäisintäkään mieltä?”
Epäpätevyys ja lahjonnan ja kiristyksen kohteena oleminen saa toimimaan omaa kotimaataan ja sen kansalaisia vastaan.
”Ja mitä niille pitäisi tehdä, että eivät tuhoaisi enää enempää ”sektoreita”? Viedä saunan taakse ja ampua isoon läjään?”
Heidän toimensa tulisi tutkia puolueettoman tahon toimesta ja heidät pitäisi laittaa lailliseen edesvastuuseen.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä selvä.
Ilmoita asiaton viesti
Missään NATOn jäsenmaassa ei ole kansalaisten enemmistön mielipidettä mitattu kansanäänestyksellä hakuprosessin aikana. Sellaiselle ei ole ollut tarvetta, koska kyse on kansanvaltaisista maista, joilla on kansan vaaleissa valitut päättävät elimet.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkennuksena kuitenkin: Unkarissa järjestettiin kansanäänestys v. 1997. 85% sanoi jäsenyydelle ”kyllä kiitos”. Sloveniassa järjestettiin yhdessä EU -kansanäänestyksen kanssa ja kansa sanoi juu. Espanjassa järjestettiin neljä vuotta liittymisen jälkeen ja kansa sanoi juu.
Mutta että siis aika harvinaisia ovat olleet nämä kansanäänestykset. Kun mielipidekyselyjen tulokset ja parlamentaariset päätökset ovat aina oikein hyvin riittäneet. Kyselty on kaikkialla jälkikäteenkin ja tällä haavaa vain Turkissa kansalaisten enemmistö on tyytymättömiä maansa Nato -jäsenyyteen.
Ja tässä vaikka pieni vinkki sinne Bosporin rantamille: kandeisko erota koko puljasta, jos ei miellytä kuulua jengiin?
Ilmoita asiaton viesti
En usko, että yhdessäkään toisessa maassa poliittinen eliitti on jättänyt Nato hakemuksen alle 2000-ihmisen otannalla tehdyn manipuloidun kyselyn perusteella. Sellainen toiminta ei käy päinsä kuin meidän maan kaltaisissa valtioissa, joissa eletään lumedemokratiassa.
Ilmoita asiaton viesti
Jaxuhali 😎
Ilmoita asiaton viesti