Nato pelastavana enkelinä Moskovan Suurta Saatanaa vastaan?

Suomen valtiovallan puolustuspoliittiset tavoitteet vaikuttavat tällä hysteerisellä hetkellä ikään kuin polvirukouksena ja avunpyyntönä ylijumala Natoa kohtaan. Naton taivaalliset sotajoukot moni toivoo laskeutuvan Suomen maankamaralle pelastamaan meidät Suuren Saatanan, Moskovan Putinin kynsistä. Tottahan toki Putinin toimet Ukrainaan suuntautuneen sodan myötä kuvastavat ikään kuin Suuri Saatana olisikin karannut Moskovasta Ukarainan maaperälle tappo- ja särkemistoimia tekemään. Siitä ei kahta saanaa…

Mutta tuoko sotilasliitto Nato tullessaan ikuisen rauhan ja turvan maamme maaperälle, jos Suomen valtiovalta päättää liittää maamme asevaraisin sitein tuohon ylijumalaiseen maailman sotilasmahtiin? Kokemustahan maallamme pitäisi tämänkin asian tiimoilta olla ainakin tuon Afganistanin miehityssotaseikkailun kautta. Miten viime elokuun lännen mahtivaltojen kaoottinen ryhmäpako talibanien takaa-ajamana sopii tähän jumalaiseen Nato-kaikkivoipaisuuden kuvaan?

Tätä nyt kysyn ja mietin? Olisiko niinkin, että joudumme tuon Nato-jumalan myötä asevaraisen seikkailupolitiikan pyörteeseen?

+1
juhaniharjunharja
Vasemmistoliitto Utsjoki

Olen eläkkeellä oleva matemaattisten aineiden lehtori.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu