Nykyhallitus, ay-liike, demokratia vai diktatuuri? (täydennystä)

Kuuntelin ja katselin tänään lauantain 3.2.2024 ykkösaamua, missä Petteri Orpoa haastateltiin ensin näistä ammattiliittojen lakoista ja työehtoasioista. Jotenkin minulle jäi sellainen kuva, että Orpo puolustellessaan oikeistohallituksen toimintoja ja tavoitteita työelämän asioiden suhteen tuli samalla mitätöineeksi ammattiliittojen asemaa demokratiassamme painottamalla hallituksensa olemista se varsinainen demokratian puolustaja ja käyttäjä.

Demokratiaa on muutakin kuin vain parlamentaarista, koska demokratian perustana on kansanvalta. Kansanvaltaan kuuluu myös ay-toiminta, jota voisi luonnehtia samalla osaksi talousdemokratiaa,  joten tämän demokratiapuolen mitätöintitavoite on monipuolisen demokratian typistämistä. 

Kysynkin nyt, onko tällä erää hallitseva kokoomus persujen avustamana viemässä maatamme oikeistodiktatuurin tapaiseen valtiomuotoon, missä ammattiliitoilla on vain keskustelukerholaisten asema ja oikeudet ja ne erityisesti työelämälle hallituksen määrittelemissä raameissa? Siis olemmeko saamassa tai jo saaneet maahamme demokratiaa hyväksi käyttäen persuavusteisen kokoomusdiktatuurin? Diktatuurin, jota tukee voimakkaasti Etelärannan niin ikään kokoomusjohtoinen pääoman linnake EK?

Tätä kokoomusjohtoista diktatuuria näyttäsi täydentävän tälläkin hetkellä vallassa oleva kokoomustaustainen presidentti. Toisaalta tätä kokoomusjohtoista presidenttiyttä ollaan ilmi selvästi täydentämässä jälleen kokoomusjohtoisella presidentillä, mikäli hymyilevä, dollarihymyksikin tituleerattu ehdokas pääsee valtaan.

Pienenä ”kuriositeettinä” mainittakoon seuraavaa:
Aikoinaan Saksassa taisi valtaan nousta eräs Adolf periaatteessa demokratian rappusia hyödyntäen, tuoden samalla taustapuolueensa ehdottomaan diktatoriseen valtaan ja itsensä tämän ehdottoman vallan käyttäjäksi.
juhaniharjunharja
Vasemmistoliitto Utsjoki

Olen eläkkeellä oleva matemaattisten aineiden lehtori.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu