Pelon poluilla ja viholliskuvien viemäreissä

Nato-Suomi tuntuu eksyvän yhä mutkaisempiin pelon polkuihin ja uppoavan yhä syvemmälle viholliskuvien viemäreihin UPI:n ja nykyhallituksen ohjastamana, missä naurava presidenttimmekin katsoo tätä kehitystä enemmän vierestä kuin ehkä ohjaksista käsin. Tai miten tämä nyt onkaan?

Kun Nato-Suomi on ottanut tai ottamassa ydinaseisiin pohjautuvan pelotepolitiikan turvallisuus- ja ulkopolitiikan yhdeksi keskeiseksi kulmakiveksi, tulee Nato-Suomi samalla kaikkoamaan kauas aiemmin hyväksytyiltä rauhan ja puolueettomuuden turvallisilta teiltä.

Kun pelon ja pelottelun poluille halutaan syvenevien viholliskuvien myötä ”ydinaseen sateenvarjon  suojeluksessa”, unohtuu samalla rauhan, ystävyyden ja niiden mahdollistaman yhteistyön askareet asevaraisen tappamisen ja särkemisen eli sotien suossa. Paluu tuolta reitiltä on hyvin vaikeaa – joskus jopa mahdotonta. 

Nyt siis puuhataan rajojen sulkemisten ja ydinaseiden  Nato-askareissa, luottaen USA:n sotateollisen kompleksin jumalalliseen suojaan. Mars, tuo entisaikojen sodanjumala on ikään kuin uudesti syntynyt sotateollisena kompleksina tuomiopäivän ydinaseineen. Hallelujaa… ?

Eikö Nato-Suomi enää parempaa keksi?

juhaniharjunharja
Vasemmistoliitto Utsjoki

Olen eläkkeellä oleva matemaattisten aineiden lehtori.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu