Poliittiset ”koronavirukset”

Viime aikoina on kuultu ja nähty erityisesti poliittisen oikeiston uutukaisia oppositiodraamoja: entisiä sinertäviä persuja on loikannut kokoomukseen, ja kokoomuksessa käydään liki mekkalaksi herennyttä keskustelua siitä, voisivatko Orpo- kokoomus ja Halla-Aho-persut olla yhdessä ja samassa vallankahvassa Suomi nimisen valtion valtioneuvostossa.

Edellisellä eduskuntakaudella olikin niin, että Sipilän kepujohtoinen valtioneuvosto oli valloitettu perusoikeistovoimin. Tilanne vain muuttui koko valtioneuvoston persuongelmaksi, kun Timo Soini-persu  menetti persujen puheenjohtajuuden ja tilalle änkesi Jussi Halla-Aho-persu liki kosolamaisella vauhdilla ja taustatuella.

Mutta ainahan tämmöisestä tilanteesta oli ulospääsy, kun hajaannuttiin sinipersuiksi ja peruspersuiksi eli Timo-persuiksi ja Jussi-persuiksi. Oikeaoppinen oikeistoporvarillinen vallankumous rakentui näin kuin käden käänteessä, kun vielä olemattoman puolueen ministerivaltakin säilyi samana kepun ja kokoomuksen siunaavien käsien katveessa. Eduskunta toki jätettiin siinä aidosti sivuun ihka oikean palatsivallankumouksen malliin. Eduskunnan valinnut kansakin sai tällöin katsella kaukaa sivusta huuli pyöreänä ja tumput suorana, kun Sipilän, Orvon ja Soinin kaaderit (SOS) valtasivat valtaa,  ja samalla potkaisivat Halla-Aho-persut vallan hillotolpalta ankeaan politiikan aapasuohon. Tämä poliittinen farssi pestiin samalla vauhdilla demokratian näköiseksi tekemiseksi, johon presidenttikin valitettavasti taipui.

Nyt sitten oppositio-oikeisto katselee toistaan sekä luottamuksen että epäluottamuksen silmin: iskeekö kokoomukseen persupoliittinen ”koronavirus” vai persuihin koppava kokoomuspoliittinen ”koronavirus”. Ollako vai eikö olla kavereita?

Toisaalta on kokemusta toisistaan ja toisaalta ikään kuin ei. Tässä kun pitäisi samalla hajottaa tuo ”huulipunahallitus”, jossa entinen poliittinen kähmijä kepu nyt harjoittaa liki kauhistuttavaa vasemmistososialistista viherpunapolitiikkaa. Miten vaihtaa tuo nykyinen varsin värikäs politiikka tumman ruskeaan tai peräti mustanpuhuvaan oikeistopolitiikkaan, missä vihreä kepu olisi tällä kertaa vain ja ainoastaan täydennyssarjan pienpeluri, piimäpurkki pässin lieassa.

Olisiko oikeiston tehokeinona sinällään mainio, mutta toisaalta tuo hävettävä poliittinen ”koronavirus”, tehokas demokratian tappaja, tavallaan tehtävässään koeteltu jo sata vuotta sitten?

 

juhaniharjunharja

Olen eläkkeellä oleva matemaattisten aineiden lehtori.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu