Suomen kallis panttipataljoona häntä koivessa ulos Afganistanista

Liki miljardiin nousevat Suomen kustannukset puolustaa USA:n miehitysjoukkojen tappavaa toimintaa Afganistanissa:

”Ylen mukaan Afganistanissa sotakokemusta on saanut nyt 2500 reservi- ja ammattisotilasta. Afganistanissa menehtyi kaksi suomalaista sotilasta ja 15 haavoittui. Menetetystä kalustosta ei ole tietoa. Siviilejä sodassa on tapettu runsaat 71 000.”

Mutta saihan panttipataljoonamme rutkasti miehitysjoukkokokemusta liki kaksikymmentä vuotta USA:n ja muiden nato-maiden suursotaharjoituksesta Afganistanin elävillä maaleilla. Kyllä Afganistaniin oli mentävä jo yksin tästä syystä.

Nyt sitten vaan kovasti hävittäjiä hankkimaan HX-menetelmällä sotakavereilta. Hintakin alkaa vähitellen selvitä: ollaan 10 – 30 miljardin tappo- ja hävittämisaseiden innokkaassa hankinnan lumossa. Jotta maksoi mitä maksoi, miljardit sinne ja tänne, pääasia on, että sotakoulutusta USA:stakin hankkineet everstit ja kenraalit pääsevät komentamaan lentäviä valiosotajoukkoja USA:n uusiin sotiin. Lienee jopa niin, että noilla hävittäjillä voidaan lennätellä ydinaseitakin. Ehkäpä juuri siksi Suomi ei ole ollut allekirjoittamassa ydinaseiden vastaista kansanvälistä sopimustakaan – kun eihän sitä vielä tiedä, jos vaikka Suomen uudet hakkapeliitat pääsevät kunnon sotatoimiin.

Mietin, eikö Suomen puolustusministeriä ja sotakenraaleja yhtään hävetä?

 

+6
juhaniharjunharja
Vasemmistoliitto Utsjoki

Olen eläkkeellä oleva matemaattisten aineiden lehtori.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu