Totalitaristinen rajatila

Suomi tuntuu olevan totalitarismin rajatilassa niin, että maamme on ihan itse sen tilansa valinnut.

Rajatilan muodostaa erityisesti se, että olemme sulkeneet itärajamme totaalisesti molemmin puolin rajaa henkilöliikenteeltä. Uskomatontahan sen luulisi olevan, mutta enemmistön päätöksellä tehdyt itärajan sulkupäätökset ja perin juurin outo ja perustuslakiammekin halveksiva viimeisin rajalaki tehtiin samalla kansainvälisten sopimuksien vastaisesti. Olemme toki tottuneet siihen, että totalitaariset valtiot sulkevat rajansa omilta kansalaisiltaan vaikkapa malliin Pohjois-Korea. Tosin tuohon maahan ulkomainenkin henkilö tuntuu pääsevän ja monesti takaisinkin, mutta eipäs pääse nyt Suomeen itärajalla.

Kuin varkain ja oman kotimaisen pelottelupolitiikan varjossa maamme on muuttunut totalitaariseksi demokratian irvikuvaksi. Näissä olotiloissa ei ole sekään kovin outoa, että tiedonvälityksemme on umpioitunut  vuorovaikutteisesta yhteydenpidosta itärajantakaisen viestinnän kanssa ihan Lappia myöten. Muutamia vuosia sitten yhteydenpito Lapissakin oli mahdollista kolmen valtakunnallisen maa-alueen kanssa: Ruotsin, Norjan ja Venäjän (Kuola) kalottialueet. Nyt Suomen itse rakentama oma ”rautaesirippu” teki tuosta varsin tiukan lopun. Tämäkö on vapaan ja demokratiallaankin pullistelevan maan tapa olla ihmisiksi?

Mitä tulee sitten noihin DCA-sopimuksen myötä maahamme syntyneisiin omalaatuisiin siirtokuntiin , siis USA:n sotilastukikohtiin ja ydinasepelotevaikuttamiseen, olemme kaikella todennäköisyydellä astetta vankemmin myös militaristisen rajatotalitarismin tiellä. Maamme miltarismin valtatietä ryhdittävät myös aseystävälliset kauppasuhteet Israelin kanssa erityisesti ”Davidin Linkojen” muodossa: ei haittaa tuon diktatoristerroristisen valtion tappo- ja valloitusretket palestiinalaisten tai muiden lähinaapurimaiden maaperälle. Yleensä totalitarismiin on totuttu liitttämään politiikan kaksinaismoraalinen luonne, niinpä sitä tuntuu harjoittavan myös Suomi. Kuin vahvistaakseen omaa totalitaristista rajatilaansa. 

Kun viimeksi valitsimme eduskunnan, saimme siinäkin kuin varkain äärioikeistolaisen hallituksen, jonka johdolla olemme  mitä ilmeisimmin ”kehittyneet” valtioksi, jota on nykyisin perin hankalaa lukea kuuluvan vapaiden demokratioiden vapaaseen joukkoon.

Varsin mielenkiintoista, eikö totta? 

juhaniharjunharja
Vasemmistoliitto Utsjoki

Olen eläkkeellä oleva matemaattisten aineiden lehtori.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu