Vakava tiedustelu presidentille, hallitukselle ja eduskunnalle

VAKAVA TIEDUSTELU PRESIDENTILLE, HALLITUKSELLE JA EDUSKUNNALLE

Onko Nato-hanke tekemässä Suomesta Naton sotatoimialueen nyt ensin sotaharjoitusten muodossa? Samalla Suomen talouden tilanne tullee mitä ilmeisimmin pahasti kärjistymään ei vain jo sovittujen sotavälinehankintojen kymmenien miljardien johdosta vaan myös Naton sotatoimiharjoittelujen johdosta.

Pahinta on kuitenkin se, että tällä menolla Suomi asemoi itseään myös ydinaseiden laukaisualustaksi. Toki toista puhutaan tai paremminkin jätetään sanomatta, mutta on syytä nyt asettaa vakava kysymys sekä presidentille, eduskunnalle että hallitukselle, mitä tarkoittaa se, että tulevissa sotaharjoituksissakin nimetään suoraan Venäjä viholliseksi? Onko Suomi jo tosiaankin ajanut itsensä näin pahaan rakoon tuon Naton aiheuttamien paineiden johdosta?

Erityisesti kysyn nyt herra presidentiltä, puolustusvoimiemme ylipäälliköltä, miksi puolustusvoimien koulutuslinjanvetoon on tullut näin kamala ja dramaattinen muutos? Itse kävin aikoinani armeijan presidentti Kekkosen aikaan jolloin sattumoisin perustettiin puolustusvoimiin varusmiestoimikunnat omalta osaltaan sisällyttämään aitoa rauhankasvatusta arjen harjoitustoimintaankin. Minut valttiin tuolloin tuon ensimmäisen varsumiestoimikunnan puheenjohtajaksi. Yhtenä tavoitteena oli muun ohessa naapuriystävyyden kasvatus kautta linjan.

Nytkö ollaan sitten siirrytty naapurivihamielisyyden kasvattamnisen linjalle? Jotta maamme ei teksi nyt karmeaakin karmeampaa virhettä 1930-luvun hengessä, pyydän teitä armeijan ylipäällikkönä keskeyttämään moiset hankkeet puolustusvoimissamme.

Samalla pyydän presidenttiä, eduskuntaa ja hallitusta harkitsemaan vielä vakavasti tuon Nato-hankkeen järkevyyttä niin ulko-, turvallisuus- ja talouspolitiikankin kannalta. Ottakaa myös huomioon, että itärajamme välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös Karjalan tasavalta. Emme kai halua Nato-pelotella kaikkia ihmisiä, jotka asuvat itärajan takana?

Odotan ystävällisesti vastauksianne.
0
juhaniharjunharja
Vasemmistoliitto Utsjoki

Olen eläkkeellä oleva matemaattisten aineiden lehtori.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu