YHDYSVALTOJEN ULKOPOLITIIKAN MILITARISOITUIMNEN JATKUU

YHDYSVALTOJEN ULKOPOLITIIKAN MILITARISOITUMINEN JATKUU

Utsjoki 6.11.2019

Valtioneuvostolle ja presidentille

Suomen olisi nyt syytä vakavasti tutkia noita USA:n ulkopolitiikan militarismin syventyneitä askeleita, noiden askelten seurassa olemme pian vaarallisilla poluilla. Samalla maamme kenraalikuntaa tulisi ohjastaa maltin ja diplomatian tielle, jotta emme enää sitoudu uusiin sotilaallisiin harjoitus- tai muihin hankkeisiin USA:n tai muunkaan valtion tai sotilasliiton kanssa. Mieluummin maamme tulisi nyt hillitä kaikkia asevarusteluun viittaavia hankkeitakin, kuten noiden uusien lentosotakalujen hankintojen määrää.

Kysymys on vakavasta tilanteesta, mistä mm. naapurimaamme entinen johtaja M. Gorbatshovkin on vasta lausunut vakavat käsityksensä.  Militarismin vastapainoksi Suomen on esitettävä näkyviä aseiden vähentämiseenkin liittyviä toimenpiteitä, joilla maamme tasapainottaa nyt USA:n militarismin paineita erityisesti EU:n ja Pohjolan alueilla.  Tuosta UPI:n kirjoituksesta voidaan aistia tilanteen vakavoituminen juuri näiltä osin.

YHDYSVALTOJEN ULKOPOLITIIKAN MILITARISOITUMINEN JATKUU

YHTEISTYÖ EUROOPAN KANSSA ON YHÄ SOTILAALLISEMPAA
Yhdysvaltojen puolustusministeriöllä on hallitseva rooli maan ulkopolitiikassa. Sen mandaattia on laajennettu ja budjettia kasvatettu. Trumpin hallinto on lisäksi väheksynyt diplomatiaa.”

https://www.fiia.fi/wp-content/uploads/2019/11/comment13_yhdysvaltojen-ulkopolitiikan-militarisoituminen-jatkuu.pdf

Odotan nyt ihan aitoja ja näkyviä toimenpiteitä rauhan ja diplomaattisen toiminnan tiellä sekä valtioneuvostolta että presidentiltä. Suomen historian antamat kovat kokemukset kertovat omaa vakavaa kieltään näissä asioissa: viholliskuvien leiman antaminen mihin suuntaan tahansa ja erityisesti rajanaapureihin päin vie maamme tuhon tielle. Asevarustelu erityisesti hävittäjäkaluston suhteen on sekin ulkpolitikkaa, joka korostaa militarismia ja uhkakuvia tosiasiassa juuri rajanaapurustoon päin.

Odotan siis pikaisesti näkyviä toimepiteitä rauhan ja aseistariisunnan tiellä.

juhaniharjunharja

Olen eläkkeellä oleva matemaattisten aineiden lehtori.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu