Ilmastoahdistus – Auttaisiko kannabis vihreitä rauhoittumaan?

HS:ssa oli 15.09.2021 kirjoitus lasten ja nuorten ilmastoahdistuksesta (”Laaja tutkimus kertoo syvästä ilmastoahdistuksesta: Lähes puolet suomalaisnuorista epäröi lasten hankkimista ja ajattelee hallituksen valehtelevan”). Tämä on niin vakava asia, että se aiheuttaa ahdistusta näin ikäihmisessäkin. Nimenomaan nuorten pitäisi voida uskoa tulevaisuuteen.

Ihmisiä on iät ja ajat hallittu pelottelemalla maailmanlopusta tai muusta vastaavista kauheuksista. Viimeisten 2000 vuoden aika kristinuskon piiristä on noussut lukuisia maailmanloppua ennustaneita ”profeettoja”. Toistaiseksi ennusteet eivät ole toteutuneet. Nyt vuorossa on tieteeseen perustuvat ennusteet. En epäile yhtään, etteikö nykyinen ilmastomuutos ole ihmisten toiminnan aiheuttama. Luotan myös, että tiedemiehet tarjoavat parhaimman ennusteen sen vaikutuksista tulevina vuosikymmeninä, vaikka kaikki tieteellinen tieto  on perimältään epävarmaa. Muuten se olisi uskontoa.

Sen mitä olen nähnyt  ilmastotukimusta tekeviä/tehneitä tiedemiehiä TV:ssä – esim. Markku Kulmalaa ja Petteri Taalasta – he vaikuttavat varsin rauhoittavilta persoonilta. Heidän kaltaisten toivoisi hallitsevan ilmastomuutoskeskustelua.

Mutta suomalaiset poliitikot ovat tehneet ilmastonmuutoksesta turhanpäiväisen riitelyn aiheen, josta toitotetaan mediassa joka päivä. Ei tarvitse olla ilmastotutkija ymmärtääkseen, että Suomen rooli globaalissa ilmastonmuutoksessa on marginaalinen. Niinpä globaalin ilmastonmuutoksen kannalta on aivan sama, että saavuttaako Suomi hiilineutraalisuuden vuonna 2035 (mikä on nykyisen Marinin hallituksen tavoitteena) tai vuonna 2050 (mikä on EU:n tavoitteena). Tällä kunnianhimoiselle 2035-tavoitteella aiheutetaan vain hallituksen sisäistä riitelyä, tehdään panikoituja päätöksiä ja ulkoistetaan päästöjä niin, että globaalit päästöt vain kasvavat. Ei ole kumma, että lapset ja nuoret ahdistuvat.

Nimenomaan Vihreät ovat kunnostautuneet ilmastomuutosfanaatikkoina. Ilmeisesti ymmärtämättömyyttään he ovat lietsoneet ja lietsovat ilmastomuutoshysteriaa  ja sitä kautta ajavat nuorison epätoivoon.  Jos Vihreillä on on polttava tarve puhua globaalista ilmastomuutoksesta, voisivatko he tehdään sen kiinaksi tai venäjäksi eikä suomeksi.

Jos tämä ei käy, auttaisiko kannabis Vihreitä rauhoittumaan?

+12

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu