Onko Alexander Stubb politiikan Ingemar Johansson?

Ingemar Johansson oli ruotsalainen nyrkkeilijä, joka Helsingin olympialaisissa 1952 diskattiin raskaansarjan loppuottelussa, koska hänen katsottiin pakenevan amerikkalaista vastustajaansa Ed Sandersia ja siten kieltäytyvän ottelemasta.

Alexander Stubb on meneillään olevassa presidenttivaalitaistelussa kieltäytynyt asiallisesti vastaamasta kysymyksiin ollen esimerkiksi  useiden vaalikoneväitteiden tapauksessa ei mitään mieltä. Kaiken huippu saavutettiin HS:n vaalitentissä (6.2.2024), jossa molemmille ehdokkaille oli varattu kuusi minuuttia haastaa kilpallijansa. Ensimmäisessä erässä Haavisto haastoi Stubbin mielipiteen, ettei Suomen tulee millään tavalla rajoittaa ydinaseiden kauttakulkua ja varastointia Suomessa. Sen erän Haavisto voitti selvästi pisteillä. Stubbilla ei ole mitään muuta perustetta kannalleen kuin mukamas pitää Putin epätietoisena siitä, että onko Suomessa ydinaseita vai ei. Naurettava perustelu.

Toisessa erässä Stubbin olisi vuorostaan pitänyt haastaa Haavisto. Hän kuitenkin kieltäytyi siitä ja sen sijaan ehdotti “sivistynyttä” keskustelua, kuinka hän ja Haavisto voisivat edistää rauhaa Gazassa. Mitä jos Haavisto olisi kieltäytynyt tällaisesta keskustelusta ja olisi nostanut kätensä nyrkkeilyasentoon ja tokaissut “P…leen pelkuri, haasta, haasta”? Hän olisi silloin osoittanut olevansa näistä kahdesta tosi suomalainen mies ja ääniä olisi ensi sunnuntaina ropisssut jopa partaisimmiltakin liivijengiläisiltä.

Kun Haavisto missasi viimeisenkin mahdollisuuden todella haastaa kilpailijansa, Stubb voittanee vaalit. Millainen pressidentti tällaisesta pelkurista voi tulla? Ingemar Johansson tuli kuuluisaksi oikeasta suorastaan. Sen avulla hänestä  tuli ammattinyrkkeilyn raskaaansarjan maailmanmestari vuonna 1959 tyrmättyään amerikkalaisen Floyd Pattersonin. Mahtaakohan Stubbista tulla politiikan raskassarjalainen? Jos tulee, millaista vaikutusta hän mahtaa saada oikealla suorallaan?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu