Onko Matti Röngälläkin toimittajan vapaus?

Matti Röngän viittaus Pekka Haaviston sukupuoliseen suuntautumiseen Ylen presidenttivaalien tuloslähetyksessä 28.1.2024 on iltapäivälehtien mukaan herättänyt kuohuntaa. Muun muassa juontaja Marja Hintikka on kritisoinut asian esille nostamista.

Katselin aika tarkkaan kyseistä tuloslähetystä. Haaviston vaalivalvojaisissa pisti silmään, että kun hän nousi etstraadille puolisonsa Antonio Floresin kanssa, kykenin tunnistamaan estraadilla kaksi muutakin julkisesti homoseksuaalista miestä. Luulen, että moni muukin kiinnitti asiaan huomiota.

Kun Haavisto itse tuo vaalikampanjassaan näin korostetusti esille seksuaalisen suuntaumisensa, miksei toimittaja Matti Rönkä voi mainita sitä? Ei kai se ole mikään valtakunnan salaisuus. Kaiken lisäksi kandidaattien seksuaalinen suuntautuminen voi olla monelle äänestäjälle tärkeä syy äänestää jompaa kumpaa ehdokasta. Se on todennäköinen fakta, jota Hintikan mukaan ei saisi sanoa ääneen.  Tämähän vasta on homofobista sensuuria? Mitä hävettävää homoseksuaalisuudessa on? 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu