Putin korostaa, että Venäjällä on aivan omat sodankäynnin normit ja säännöt

Iltasanomat uutisoi 18.4.2022, että “Putin nimesi 64. moottoroidun jalkaväkiprikaatin kaartin joukoiksi. Nimitys on tunnustus ´joukkosankaruudesta, urheudesta, sitkeydestä ja rohkeudesta’, kertoo uutistoimisto AFP.” Kyseessä on joukko-osasto, joka on vastuussa Butsan siviilien tappamisesta  Venäjän miehityksen aikana.

Putinin  tunnustus ei ole sattumaa. Se on nimenomaan tunnustus “joukkosankaruudesta, urheudesta, sitkeydestä ja rohkeudesta”  siviilien tappamisesta ja muusta siviilien terrorisoimisesta. Varmaan yli 400 aseettoman siviilin ampuminen vaatii jotakin erityistä, mutta tuskin sitä voi luonehtia sankaruudeksi tai edes rohkeudeksikaan.

Putinin antama tunnustus on myös kannustus muille venäläisille joukko-osastoille toimia samaan malliin.  Niin toimii esimerkillinen venäläinen sotilas. ”Uraa, uraa, uraaa”!

Laajemmin Putin korostaa, että Venäjällä on aivan omat sääntönsä sodankäynnille. Siihen kuuluu tarkoituksellinen siviilikohteiden pommittaminen, siviilien teloittaminen, naisten ja jopa lasten  raiskaaminen.

Ukrainalaisten mukaan on Venäjän sodankäynti on julmempaa kuin Natsi-Saksan toiminta Ukrainassa toisen maailmansodan aikana. Toisen maailmansodan kokemusten perusteella saksalaiset myös tietävät, että mitä venäläisten sodankäynti on. Juuri sitä, mitä on saatu nähdä Ukrainassa.

On kyllä käsittämätöntä, ettei Saksa ole Butsan tapahtumienkaan jälkeen suostunut sanktioimaan millään tavalla venäläisen öljyn ja maakaasun tuontia. Jossakin vaiheessa sotaa arvioitiin, että se tukee venäläisen energian tuonnillaan Putinin sodankäyntiä 200 miljoonalla eurolla joka päivä.

Jos öljyn ja maakaaasun tuontia Saksaan ei voida täysin lopettaa, asiantuntijat ovat jo pitkään ehdottaneet tuontitulleja ja aivan vastikään Italian pääministeri Mario Draghi ehdotti hintakattoa. Täytyy toivoa, että Draghi onnistuu puhumaan järkeä ja vastuuntuntoa Saksan liittokanslerille Olaf Scholzille. Ukrainan sota olisi mahdollisimman pian saatava loppumaan Ukrainalle siedettävällä tavalla. Ukrainalle annettavan aseavun ohella iskeminen Venäjän talouden ytimeen, sen energian vientiin,  on nopein keino siinä. Sitä on odotettu 55 päivää ja miljarditolkulla. Enää ei ole aikaa eikä varaa odottaa.

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu