Tuleva Suomen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, toimikaa!

Nyt kun hallitusneuvottelut alkavat maahanmuutto kenties vaikeimpana kysymyksenä, voisi kuvitella, että kaikki neuvotteluihin osallistuvat puolueet voivat sopia ainakin yhdestä asiasta: Suomi ei voi hyväksyä, että tänne muutetaan tekemään rikoksia. Jos niin on,  vakaviin rikoksiin syyllistyneet maahanmuuttajat on pääsääntöisesti karkotettava Suomesta eikä vain “voidaan karkottaa” kuten voimassa oleva ulkomaalaislaki (30.4.2004/301) sanoo.

Luin joku aika sitten Rovaniemen hovioikeuden päätöksestä pitää voimassa kolmen maahanmuuttajamiehen usean vuoden vankilatuomiot alaikäisen toistuvasta raiskauksesta. Lisäksi heidät tuomittiin korvauksiin uhreille, joiden maksamisesta ei varmaan ole mitään varmuutta. Lain mukaan rikoksesta tuomitsevat oikeusasteet eivät voi tehdä karkotuspäätöstä, joka olisi vaikuttanut useimmille suomalaisille oikealta ja kohtuulliselta tuomiolta näin vakavassa tapauksessa, vaan sen tekee – jos aikanaan tekee –  Maahanmuuttovirasto (Migri).

Migrin tekemät karkotuspäätökset jäävät kansalaisilta täysin pimentoon ja siten se, että toteutuiko oikeus ja kohtuus. Lain antama valitusoikeus Migrin karkottamispäätöksestä voi myös johtaa uuteen valitusrumbaan, joka vähintään kuormittaa oikeuslaitosta. Jos karkotus tuomittaisiin rikostuomion yhteydessä, siitä uutisoitaisiin aivan eri tavalla kuin Mirgrin päätöksistä ja vahvistettaisiin kansalaisten luottamusta oikeuslaitokseen. Samalla virtaviivastettaisiin oikeusprosessia ja pienennettäisiin valtion kestävyysvajetta. Pienikin säästö on säästö.

Uhreilleen aiheuttamien kärsimysten lisäksi vakaviin rikoksiin syyllistyneet maahanmuuttajat ruokkivat ennakkoluuloja maahanmuuttajia kohtaan ja lisäävät maahanmuuttovastaisuutta. Tällä voi olla pitkäaikaisia negatiivisia vaikutuksia tulevien maahanmuuttajien integroitumiselle suomalaiseen yhteiskuntaan. Luulen, että valtaosa Suomen maahanmuuttajayhteisöistä ovat käärmeissään, että jotkut niiden jäsenistä paskovat omaan pesään syyllistymällä rikoksiin.

Eli tuleva Suomen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson toimikaa!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu