Kesäturnee savonmaan takametsiin

Suunnitteilla kesäturnee savonmaan takametsiin. Otettaisko mukaan lapiot, kuokat ja harat, poistettais tupsut ja sammaleet 1940-luvulla kaivetuista metsäojista, veden valua. Puusto kasvamaan, putsaamaan hiilikaasu ilmasta.

Ennallistetaan ojat ojiksi, metsä metsäksi.
Yrittäminen on mottomme.

Sosiaalimediassa yllä oleva loi pientä poretta. Osallistuin itsekin, näin:

Katsoin Porin Areenan fraasien jauhantaa, paneeleita. Sirpa Pietikäinen leuka vääränä irvaili kun Suomen ’persujen’ mielestä EU ei saa tulla heitä määräämään. Nyt he tulevat. Se on aidosti loukkaavaa. He ’ennallistavat’ edeltävien sukupolvien elämäntyön. Se on mitätöintiä, arvon kieltämistä. Älkäämme antako tätä heille koskaan anteeksi. Ainoa ’arvo’ heille muka on jokin luonnoksi kutsumansa. Emmekö me, me ihmiset, ojankaivajat ole luontoa. Ei, syntymäalustamme, omamme ja vanhempiemme he ovat heittäneet omavaltaisesti yli laidan, poistaneet maailmasta. Ja yhä poistavat. Julkisen vallan, valtion, EUn he kaappaavat itselleen, nimenomaan kaappaavat: Itävallan ympäristöministeri, EUn ministerineuvosto. Kutsuvat itseään sankareiksi. Tämä on sotaa, kutsuttakoon miksi tahansa, vaikka torpparisodaksi.

Porin Areena: Huominen on toivoa täynnä – kestävän tulevaisuuden keskustelu

(video alkaa mainoksilla, mainosteevee kun on, pitääkö kaikki kestää)

juhanikahelin
Sitoutumaton Helsinki

Kirjasessa 'Männyntaimi ylevöi - runollisuus maailmoissa' kerron käynneistäni maailman etäkolkissa ja valokuvista: kuubalaistyttö sokeritehtaan raunioilla, flamingot Atacaman suolajärvillä, teleskoopit Andien huipulla, avioparin tyyneys Tahirin aukion museossa, Tutankhamon Kuninkaiden laaksossa, pallopelit Sansibarin rannoilla, orjamuseo, kannabisviljelmä Kanadassa, Tyko Brahen jäljillä Venin saarella, tupakki USAn ulkoministeriön rapuilla, impivaara Suomessa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu