Mustamaalausprovokaatiosta tekoihin on lyhyt matka

Pääministeri Sanna Marin sanoi, että joillekin pelkkä hänen olemassaolonsa on provokaatio. Mustamaalausprovokaatiosta ei ole pitkä matka tekoihin. Helmikuun 14.päivänä 2022 eli pian sata vuotta tulee kuluneeksi toistaiseksi ensimmäiseksi jääneestä poliittisesta murhasta. Ernst Tandefelt, toinen aatelismies, joka kävi kouluja, ampui sisäministeri Heikki Ritavuoren 14. helmikuuta 1922 Töölön portin edessä. Murhan takana oli salaliitto, jonka laajuutta ei silloisissa poliittisissa olosuhteissa tutkittu. Sisäasianministeri Heikki Ritavuori oli Kansallisen Edistyspuolueen jäsen. Hän oli sisäasiainministeri kahdessa Juho Vennolan hallituksissa. I hallitus työskenteli elokuusta 1919 kesään 1920 ja huhtikuusta 1921 saakka. Toinen Vennolan hallitus oli Maalaisliiton ja Edistyspuolueen muodostama vähemmistöinen keskustahallitus, joka työskenteli 9. huhtikuuta 1921 – 22. kesäkuuta 1922 419 päivää. Se oli järjestyksessä Suomen 7. hallitus.
—-
Sisäministeri Heikki Ritavuorta pidettiin itsenäsyytemme alkuvuosien merkittä-vimpänä poliitikkona. Hän toimi oikeusvaltion, tasa-arvon ja kansakunnan yhtenäisyyden puolesta. Näiden arvojen puolustaminen edellytti suurta rohkeutta tuon ajan yhteiskunnallisissa olosuhteissa. Ritavuori ajoi luokkasopua ja kansalliseen sovintoon tähtääviä uudistuksia. Se oli äärioikeiston aktivistien mielestä suuri virhe. Erityisesti monarkistinen oikeisto, radikaalit suojeluskuntalaiset ja aktivistit olivat laittaneet Ritavuoren mustalle listalleen. Lopulta vihapuhe tuotti tulosta ja maali löytyi. Ritavuoren murhaa edelsi kuukausia kestänyt mustamaalaus. Pahimmat panettelut ja uhkaukset tulivat siviileiltä sekä suomeksi että ruotsiksi.

Nyt ilmassa on samanlaisia pilviä, jotka kohdistuvat pääministeri Sanna Mariniin. Mustamaalauksessa ja hirttolavan rakennuttamisessa kunnostautuu erityisesti oikeistolainen media, joka tarjoaa nihilistisille (ajatussuunta, jonka mukaan millään ei ole mitään väliä) toimittajille tilaa päivästä toiseen. Pelkona on edistysmielisen korkean koulutuksen saaneen vasemmistolaistuvan porvariston kasvu.
Taustalla on ns. character assassination, jolla tarkoitetaan sanallistavaa ja manipulatiivista aggressiivisen käyttäytymisen muotoa, jossa henkilön, tässä tapauksessa pääministeri Sanna Marinin, maine pilataan levittämällä hänestä juoruamalla valheita ja puolitotuuksia, jotta muiden mielipide kääntyisi henkilöä vastaan ja henkilön sosiaalinen ja poliittinen asema heikkenisi hylkiöksi, ja henkilöllä jota vastaan on hyökätty ei ole mahdollisuutta puolustautua eikä totuudella ole merkitystä. On siis varoituksen sana paikallaan. Keskuudessamme on ihmisiä, joihin kuukausia kestävä mustamaalaus saattaa muuttuu teoksi.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu