§58g – tulkintaerimielisyys

Tartuntatautilain pykälä 58g aiheutti tulkintaerimielisyyksiä aluehallintoviraston ja sosiaali- ja terveysministeriön välillä.

Pitäisikö tulevaisuuden erimielisyyksiä varten päättää ja jopa säätää siitä, että minkä viranomaisen näkemystä noudatetaan jos erimielisyyksiä ilmenee.

Lainsäädännössä ylempi normi syrjäyttää automaattisesti alempiasteisen normin, tyyliin:

– perustuslaki on tavallista lakia vahvempi

– laki on asetusta vahvempi

Voitaisiinko päättää, että valtionhallinnon viranomaisen (ministeriö) näkemys (=tulkinta) syrjäyttää automaattisesti alue- ja paikallishallinnon viranomaisen näkemyksen.

Tuolloin tietysti myös vahvempi viranomainen olisi vastuussa tulkinnan aiheuttamista kustannuksista.

Toinen, vaikeampi tapa, olisi tottakai säätää niin selkeitä lakeja, että ei jäisi tulkinnanvaraa siitä miten kutakin pykälää pitää soveltaa. Muihin normeihin sama vaatimus: selkeysvaatimus. – Mutko voi olla kiire?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu