Pakkotyö kannattaa – vai kannattaako?

Tämä on aina ja toistuvasti hyvä ja mielenkiintoinen aihe. Onko siitä hyötyä, että ihmisiä pakotetaan töihin joita he eivät halua tehdä, joita he eivät osaa, joita he eivät edes halua tehdä?

Toki löytyy paljon ihmisiaä jotka jopa nauttivat siitä, että saavat:

-lapioida/talikoida

-lykätä dementikkoa pyörätuolissa

-luututa vuosia siivoamatta olleita varastoja

-jne. 

Vai kuinka?

* * *

Netistä löydettyjä kommentteja: (3kpl)

"Näyttää siltä että olen päätymässä työkkärin tarjoamaan työhön, joka ei työpaikkana juuri innosta. Jos saan vaihdettua työpaikkani toiseen paikkaan ollessani siellä töissä, lasketaanko karenssin alkaminen siitä päivästä kun…"

"Kymmeniä vuosia sitten pikkupoikina autoimme mm.vanhuksia pilkkomalla heille puita,kantamalla ne liiteriin, nurmikonleikkuuta oli,kaupassakäyntiä,lastenhoitoa teininä(sisarusten),ulkovessojen tyhjennystä reikälapiolla,lumenluontia,saunanlämmitystä jne…"

"Mulla on ihan ok palkka joten maksan siitä myös ihan kiitettävästi veroa. Asia on aina ottanut päähän ja arvatkaa kuinka paljon nyt ottaa?? Teen itsekin työtä josta en niin välitä mutta pakko se on. Sitten siitä vielä maksan nämä almut tollaiselle törttöilijöille kun kylvävät paskaa vaan eteen päin. Ja nykyään en enää ihmettele "

* * *

Samaan aikaan meillä on töissä ja työttöminä sitaattien esimerkkien mukaisia ihmisiä niin emmekö todellakaan kansakuntana, fiksuina suomalaisina, pysty pakkotöitä parempaa tarjoamaan?

Paljonko on vapaita paikkoja?

Paljonko on työnhakijoita?

Voidaanko yhtä vapaata paikkaa kohti määrätä – niin – kuinka monta karenssia?

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu