Rakennusalalle koulutetaan mamuja. Entä suomalaiset työttömät?

En nyt muista minkä alueen alueuutisissa eilen hehkutettiin sitä kuinka maahanmuuttajia koulutetaan rakennusalan töihin alle vuoden pikakoulutuksella. Harjoittelupaikkojakin oli liki jokaiselle hyvin löytynyt, ja varmasti löytyy töitäkin.

Kuinka paljon Suomessa on koulutettavia mamuja vs. entä paljonko on suomalaisia työttömiä? Eikö myös suomalaisille voitaisi järjestää samantyyppistä koulutusta jotta saataisiin heillekin töitä. Nykyisin suomalaisille järjestetään vain haastatteluja kolmen kuukauden välein – ei ihme, että joitakuita riepoo?

Sinänsä on hyvä, että mamuille järjestetään kursseja ja töitä, ja maksetaan harrastuksia jne. Mutta voisiko noita harrastuksiakin maksaa ja järjestää myös ihan kantasuomalaisille? Meillä on paljon yksinäisiä syrjäytyneitä henkilöitä, myös vanhuksia, mutta myös työikäisiä. Miten suomalaisten asemaa voisi parantaa? Vai luottaako Suomi siihen, että suomalainen yksinäinen itse lähtee ja aktivoituu? Ja kumpi on yksinäisempi? Kumpi tarvitsee enemmän tukea? Pitäisikö tässäkin asiassa soveltaa jonkinlaista tasa-arvoa?

Eli koulutetaan 20% suomalaisista työttömistä, ja 20% mamuista, ja järjestetään jokaiselle myös aktivoivaa vapaa-ajan toimintaa. Ei anneta kenenkään jäädä "kotiin makaamaan", ellei sitä nimenomaan itse halua. Idea(?).

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu