KELA hyvittää jopa 150 euroa!

KELA on apulaisoikeusasiamiehen suosituksen mukaisesti päättänyt hyvittää toimeentulotukea saaneille asiakkailleen 25-150 euroa riippuen siitä kuinka paljon päätöksen saaminen on asiakkaan kohdalla viivästynyt.

Lakihan sanoo, että päätös pitää tehdä seitsemässä arkipäivässä. Jokainen ymmärtää, että kun raha ei tule ajallaan niin siitä helposti seuraa asiakkaalle mm. viivästyskuluja kun laskuja ei saakaan maksetuksi ajallaan.

Toki tälläisia viivästyksiä on sattunut aiemminkin. Tuolloin toimeentulotukiasioita hoitivat yksin kunnat. Lienee annettu laillisuusvalvojien toimesta kuntiin aiemminkin useita satoja moitteita käsittelyaikojen ylityksistä, mutta aiemmin ei laillisuusvalvonta ole nähnyt syytä hyvityksiin vaikka viivästys olisi ollut pitkäkin. Mikä on siis muuttunut kun laki on sama? Onko niin, että valtion virkamiehen "virhe tai laiskuus" on pätevä syy hyvitykselle mutta kun aiemmin kunnissa on töpeksitty niin hyvitykset ovat olleet tarpeetomia?

Yhtä kaikki olisi varmasti paikallaan (ollut jo aikoja sitten) säätää lakiin määräys siitä millaiseen hyvitykseen asiakas on oikeutettu kun tuki viivästyy yli laissa säädetyn määräajan.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu