Puoliväliriihessä hallitus sen keksi!

Hallituksen puoliväliriihi on ohitse ja ideat julkistettu. Työllisyystavoite on edelleen 72% – voidaanko se saavuttaa? Yksi keino jonka avulla hallitus kohentaa työllisyyttä on matalapalkkaisten päivähoitomaksun poistaminen. Tuollaisia perheitä joita päivähoitomaksun poistaminen koskee on hallituksen laskelmien mukaan 6700 ja näistä perheistä arvellaan päivähoitomaksun poistolla tyollistyvän peräti 5000 henkilöä.

Mutta mistä ne työpaikat tulevat? Rohkenen väittää, että ongelma eivät ole olleet päivähoitomaksut vaan pikemmin se, että niitä työpaikkoja ei nykyisessä tilanteessa ole – jokaiseen julkisesti avoimeen työpaikkaan on yleensä kymmeniä, joskus jopa satoja, hakijoita. Onko olemassa joitain piilotyöpaikkoja erityisesti niille joilla on lapsi päivähoidossa? En usko – en!

Lisäksi hallitus kiristi työttömyysturvan ehtoja – sekin täysin turha ja tarpeeton toimenpide. No ei aivan – tuohan koskettaa niitä työttömiä joiden puolisi on töissä sen verran hyvällä palkalla, että perheellä ei ole oikeutta toimeentulotukeen.

Totuus on, että moni työtön ja lapsiperhe täällä Suomessa saa toimeentulotukea. Heille ei hallituksen nyt lupaamilla helpotuksilla tai päättämillä kiristyksillä ole työn saannin tai hakemisen kannalta mitään merkitystä. Olen aivan varma, että hallituksen puoliväliriihen toimenpiteet eivät lisää työllisyyttä eikä työpaikkoja. Niin se vaan on!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu