Manchesterin isku ei järkyttänyt?

Manchesterissa 22.5.2017 tapahtunut pommi-isku on päätelty terrori-iskuksi, näin tietää kertoa jo mm. wikipedia, vaikka täyttä varmuutta asiasta ei käsitykseni mukaan vielä ole. Ei vaikkakin ISIS on ilmoittanut olevan iskun takana.

Valtioiden päättäjät niin Suomessa kuin muuallakin ovat tuominneet iskun, mikä on ymmärrettävää ja se on myös mediassa laajalti uutisoitu, mikä on puolestaan lisännyt iskun saamaa näkyvyyttä, ja varmasti lisännyt myös monien ihmisten pelkoja, ja aiheuttanut osaltaan järkyttymistä. Onko se kuitenkaan oikea uutinen, että isku on tuomittu? Eikö tuollaisen teon tuomitseminen ole normaalia? Uutinen olisi se jos joku hyväksyisi iskun.

Nykyisin tuon kaltaisista tapahtumista tiedot leviävät nopeasti ja niistä mediakin haluaa tottakai kertoa, mutta onko laaja julkisuus ja asian pitämien esillä päiväkausia median ykkösuutisena järkevää? Eikö medianäkyvyys juurikin tuo teolle sellaista julkisuutta joka tekijä on mitä ilmeisemmin halunnutkin? Olisiko nykyaikana kuitenkin parempi pyrkiä pysymään tämän kaltaisissa tapahtumissa maltillisina ja jättää valtava uutisointi vähän vähemmälle?

On selvää, että monia tuontyyppiset iskut järkyttävät, olivatpa ne aitoja terroritekoja tai jonkun mielenvikaisen nuorukaisen aikaansaanoksia. Kaikkia teot eivät kuitenkaan järkytä vaikka media niin uutisoi. Miksi media sitten noin uutisoi? Moni järkyttyy enemmän esimerkiksi omasta tai lapsen syöpädiagnoosista. Eikä tosiaankaan kaikkia järkytä se jos vieraassa maassa pommi räjähtää ja tappaa ja vahingoittaa muutaman ihmisen.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu