Poliisin vasteajat jopa 20 minuuttia!

Tehdyn selvityksen mukaan Itä-Suomessa joutuu poliisi odottamaan kaikkein pisimpään. Jopa yli 20 minuuttia siitä kun on tehnyt hälytyksen. Hyvänä kakkosena tulee pitkien etäisyyksien Lappi. Näin uutisoi media.

Onko Lapin tilanne kuitenkaan parempi kuin mitä on tilanne Itä-Suomessa jossa keskimääräiset odotusajat ovat yli 20 minuuttia. Uutisissa jäi vallan kertomatta se tärkeä seikka, että kuinka paljon poliisilla maksimissaan menee hälytystehtävään vastaamiseen. Vähissä ovat ne paikat joissa vasteaika ylittää 100 minuuttia – toki sellaisiakin on, ja erityisen laajoja alueita kyseisellä vasteajalla on Lapissa.

Itse asiassa vain Lapissa näytetään yltävän yli 100 minuutin vasteaikoihin. Vaikka pisimmät vasteajat löytyvät Lapista niin Lapin keskimääräiset vasteajat alittavat Itä-Suomen vasteajat. Syynä tähän voinee olla se, että Lapissa kuitenkin on kohtuullisen suuriakin kaupunkeja suhteellisen pienillä vasteajoilla mikä pienentää mukavasti keskimääräisiä vasteaikoja. Mielestäni median uutiset joissa tuo jätettiin kertomatta olivat tynkiä, niistä puuttui tärkeää ja mielenkiintoista tietoa. Toki esim. TV-uutisissa on syytä kertoa vain oleeliset seikat, ja sitten netissä tai lehdessä tarkemmin, mutta mielestäni nuo maksimiajat olisi kyllä saanut uutisoida ihan TV-uutisissakin.

Yksi mielenkiintoinen seikka uutisessa on myös, tai pikemmin uutisaineistoissa – kuka tutkimuksen lienee tehnyt, tai tilastot? Tutkipa karttaa! Varmasti jokainen huomaa, että jos vasteaika on vaikkapa 100 minuuttia niin se on osana sekä vasteaikaryhmää 60 to 100 että 100 to 160. Positiivisena(?) seikkana voitanee todeta, että ainakaan tuon kartan mukaan ei ole ollut yli 2h 40min. menneitä vasteaikoja.

Sellainen tieto vielä olisi kiva saada, että kuinka pitkiä ovat vasteajat olleet luokittain. Mikä on siis ollut esim. Lapissa pisin vasteaika A kiireellisyysluokan tehtävään. Entä sitten C luokassa?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu