Ylen toimittaja sai kutsun Tšetšeniaan

Ylen toimittaja esitti Venäjän ulkoministeriön tiedottajalle kysymyksen koskien homoseksuaalien tilannetta Tšetšeniassa. Kysymyksestä seurasi toimittajalle kutsu tutustumaan Tšetšeniaan. Ylen toimittaja ei kuitenkaan ottanut kutsua vastaan – ymmärtäisin kutsun hylkäämisen jos syynä olisi pelko. Ehkä syynä onkin pelko mutta muilla seikoilla toimittaja kutsusta kieltäytymistä perusteli.

Itse olen kyllä sitä mieltä, että ellei oikeana syynä kieltäytymiseen ole pelko niin kutsu olisi pitänyt hyväksyä ja toimittajan olisi pitänyt lähteä Tšetšeniassa käymään tilanteeseen tutustumassa. Ehkä pitää paikkansa, että toimittajan "kädet olisivat sidotut" mutta entä sitten? Eikö matkalla kuitenkin olisi mahdollista saada sellaista tietoa jota ei Tšetšenian ulkopuolella ole saatavissa. Ehkä matka auttasi näkemään mikä on todellinen tilanne Tšetšeniassa, ehkä ei. Mutta ei tuota kutsua olisi mielestäni pitänyt suoralta kädeltä hylätä.

Totta – toimintatapa lienee tyypillinen. Ollaan kyllä valmiita arvostelemaan ja olemaan eri mieltä, sitä oikeaa mieltä, mutta ei olla valmiita ottamaan asioista selvää edes siinä määrin kuin se olisi mahdollista – koska ollaan valmiiksi oikeassa. Tämä pätee moneen muuhunkin asiaan, ja jopa ihan Suomessa. Ja kaikilla tasoilla.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu