"edes tota ne ei osaa" ja "kelvottomalta yritykseltä näytti".

"Long Play: Poliisit pilkkasivat itsemurhaa yrittänyttä salaisessa FB-ryhmässä". Tuo on YLEn uutinen muutaman päivän takaa. Tai toki asia muissakin medioissa uutisoitiin, ja ilmeisesti juttu on etenemässä valtakunnansyyttäjän arvioitavaksi, ja sitä kautta ehkä aikanaan poliisitutkintaan.

Päätöstä voi nyt jo ennakoida. Tutkintaan juttu tottakai menee jotta saadaan virallinen päätös kirjoitusten laadusta. En usko, että poliisien todetaan syyllistyneen rasismiin tai muuhunkaan rikokseen. "Tuomio" tulee olemaan, että kyseessä ovat olleet lähinnä ironiaksi tarkoitetut lausumat joita voidaan kuitenkin pitää asiayhteydestä johtuen epäonnistuneina.

Tuollainen päätös olisi ainakin yhtenevä Suomen normaalilinjan kanssa. Normaalilinjahan on, että kun viranomaisen edustaja toimii virheellisesti, jopa lainvastaisesti, niin kaikin keinoin asia pyritään selittämään niin, että mitään virhettä ei ole tapahtnut, tai jos jokin virhe onkin tapahtunut niin se on ollut puhdas vahinko, ei tarkoitus lainkaan.

Päätös olisi varmasti erilainen jos tuollaisia viestejä laittaisi normaali kansalainen, tai perussuomalainen julkkispoliitikko, blogiinsa – varmuudella tulisi tuomio vaikkapa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Miksi viranomaisen edustajat ovat oikeusjärjestelmän erityisessä suojeluksessa?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu