Politiikka on pääosin mielipiteitä

Politiikka on pääosin mielipiteitä toteaa kansanedustaja Laura Huhtasaari. Ja hän on täysin oikeassa, tavallaan. Olen viisikymmenvuotisen elämäni aikana paljon pohtinut sitä mitä politiikka on. Kuten myös sitä millainen henkilö on poliitikko, kuten mm. Laura Huhtasaari.

Poliitikko, josta jotkut myös nimitystä politiikko käyttävät, on henkilö joka pyrkii vaikuttamaan yhteisiin asioihin. Politiikka ei siis ole vain mielipiteitä vaan politiikassa on kyse yhteisistä asioista ja niihin vaikuttamisesta. Tämä asia on hyvin harvalle selvää pässinlihaa ja siksi politiikka ja poliitikot ovat saanet huonon kaiun monen korvissa.

Ihmiset yleensä kiinnostuvat politiikasta jo lapsina ja kiinnostus politiikkaan säilyy kaikilla läpi eliniän jos vaan henkinen terveys riittää.

Jo ala-asteella lapset voivat tehdä esim. esityksiä siitä minne mennään luokkaretkelle, koska sinne mennään, ja sen sellaista. He voivat niin ikään luokassa äänestää ratkaisua. Se on politiikkaa, ja demokratiaa. Mutta miksi kouluissa ei noissa tilanteissa kerrota, että tämä nyt oli politiikkaa?

Koska kouluissa vältetään poltikointia – vai vältetäänkö? Politikointihan on pyrkimystä vaikuttaa yhteisiin asioihin esim. hankkimalla kannatusta tietylle näkemykselle. Miksi esim. se luokkaretki pitäisi tehdä johonkin tiettyyn paikkaan vaikka opettaja ja luokan priimusoppilas ovatkin toisen paikan kannalla.

Yleensähän politiikkana pidetään vain kunnallispolitiikkaa, ja valtakunnanpolitiikkaa. Kuitenkin politiikka on läsnä elämässämme lähes joka päivä ja kaikkialla. Sekin on politiikkaa kun kotona yhdessä sovitaan mitä ruokaa tehdään ja mitä teeveestä katsotaan. Toki joskus se voi olla ihan vaan sanelupolitiikkaa, kuten diktatuurissa.

Teemmepä mitä tahansa päätöksiä. Pyrimmepä vaikuttamaan mihin tahansa asiaan. Aina voidaan katsoa taustalla olevan jollain tavalla jonkinlaista politiikkaa. Sitä voi olla jopa ihan se, että päättää olla tervehtimättä naapuria.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu