Helsingin kasvun hallitseminen

Helsingin uusi pormestari Jan Vapaavuosi on sitä mietä, että "Helsingin kasvun hallitseminen on ykköshaaste". Itse olisin valmis menemään vähän pidemmälle ja sanomaan jopa: Helsingin kasvun hillitseminen on ykköshaaste. Ja eiköhän tuo kasvun hillitseminen olisi tarpeen monessa muussakin kunnassa kun samaan aikaan moniin pieniin kuntiin ja kaupunkeihin kaivattaisiin lisää väkeä ja vetovoimaa.

Miten sitten saada kasvukeskusten kasvua vähän hitaammalle, ehkä jopa pysähtymään – voisiko kasvun pysähtyminen tuoda säästöjä kun ei tarvittaisi niin suuria investointeja joita kasvukeskusten jatkuvasti kasva väkimäärä vaatii vaan voitaisiin paremmin hyödyntää sivummalla jo oleva infrastruktuuri?

Kasvukeskusten kasvua voitaisiin hillitä ainakin muuttovoittoverolla. Toinen hyvä keino olisi tasapäistää sosiaalietuuden ja palkat. Pois siis kuntaryhmäjaottelu. Onhan jopa niin, että kuntaryhmäjaottelu ei edes pidä paikkaansa totuuden kanssa. Kallisluokitus mättää ja pahasti. Kunnanrajan ylityksellä voi olla suuri vaikutus siihen millaisia tulonsiirtoja yritys tai henkilö saa. Yhdenvertaisuutta tähänkin asiaan, kiitos!

* * *

Toki suunta on viime vuosina ollut oikea, mutta suuri Suomi-laiva kääntyy hitaasti, jos lainkaan. Kuitenkin muutama vuosi sitten tasapäistettiin toimeentulotuen määrät. Niistä poistettiin kuntaryhmäjako perusosista. Ja kun tuo toimenpide oli oikein ja laillista niin mikä laki sanoo, että palkkojen määräytyminen työpaikan sijaintikunnan mukaan olisi laillista.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu