Kesäaikadirektiivin kiertäminen

Kansalaisaloite siitä, että Suomessa lopetettaisiin kellojen siirtäminen on menossa eduskunnan käsittelyyn. Eduskunta ei kuitenkaan voi päättää, että Suomi lopettaisi kesäaikaan siirtymisen koska asiasta on säädetty EU-direktiivillä. Paremmin ovat asiat Venäjällä jossa moisesta hömpötyksestä, josta on vain haittaa, on luovuttu.

Direktiiviä voitaisiin kuitenkin kiertää. Direktiivissä on siis ns. porsaanreikä. Toki asia vaatii ilmeisesti joitakin säädösmuutoksiä. Käytännössä homma toimisi yksinkertaisesti siten, että samalla hetkellä kun kelloja siirettäisiin otettaisiin käyttöön mm. kauppojen uudet aukioloajat ja joukkoliikenteen aikataulut joissa kellojen siirto olisi aikataulullisesti huomioitu.

Eli kun vuoden 2018 keväällä siirryttäisiin kesäaikaan niin se joka on mennyt talven ajan töiksi kello kuuteen alkaisikin mennä toihin seitsemäksi. Kuudelta lähtenyt bussi lähtisikin seitsemältä, jne. Ja jälleen kun palattaisiin talviaikaan niin palattaisiin normaaliaikatauluihin. Niin yksinkertaista on kiertää direktiiviä, jos vaan tahtoa olisi.

Pakko kuitenkin toivoa – tai ei ole pakko, mutta toivon, että Suomi tekee EU:lle aloitteen siitä, että kesäaikaan siirtymisestä luovutaan. Aikoinaanhan yksi keskeinen syy kesäajan käyttöönotolle oli maatalous – kummallista, hämmästelen. Keski-euroopassa nimittäin ajateltiin, että kun illat ovat pidempään valoisia niin peltohommat sujuvat luonnikkaammin. Heille ei välähtänyt, että sähkövalot ja herätyskellokin on jo aikoja sitten keksitty vaan piti saada koko kansa mukaan "peltotöihin" kelloja siirtämällä. Hölmöläisten hommaa, sanon minä.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu