Miten pysyä vireänä?

Meikäläinenkin kun on tällainen patalaiska ja suhteellisen saamaton mies niin välillä miettii otsikon kysymystä. Onneksi olen vihdoin saanut kysymykseen vastauksen. Alan kirjoittamaan työhakemuksia.

En tiedä pitääkö työhakemusten kirjoittaminen kaikkia vireinä, mutta ainakin työttömät YLEn uutisen mukaan (kuva) pysyvät vireinä sillä keinolla, että kirjoittavat yhden työhakemuksen viikossa, ja onneksi minä tällä hetkellä olen työtön joten kohdallani vireänä pysymisen ei pitäisi tuottaa ongelmia.

Alkuunsa kun hallituksen suunnitelmista kuulin, siis tuosta työnhakemispakosta, niin olin kyllä pikkaisen hämilläni. Tuollainen hakemustehtailu vaikutti lähinnä turhalta. Mistä niitä työpaikkoja hakemuksia kirjoittamalla tulisi kun jo nykyisinkin jokaista avointa työpaikkaa kohti pakkaa työnantajille menemään kymmeniä, ellei jopa satoja, hakemuksia.

No ei tuo nyt aivan totta ole. On niitä paljon sellaisiakin työpaikkoja joihin hakijoita ei ole. Syynä lienee useimmiten se, että ei ole olemassa riittävän nuoria tarpeeksi koulutettuja ja vuosikymmenien työkokemusta omaavia henkilöitä joilla lisäksi olisi valmiiksi taskussa kaikki tarpeelliset kortit ja riittävä kielitaito.

Jostain syystä näen asian niin, että hakemustehtailu ei pitäisi minua vireänä. Ei se mielestäni pidä ketään vireänä. Jotain muuta tarvitaan jotta ihminen pysyy vireänä silloinkin kun töitä ei ole. Vireänä ei taatusti pysy jos jää vaan sohvalle makaamaan. Jotain mielekästä tekemistä kun löytää niin se auttaa pysymään vireänä paremmin kuin (turhien) hakemusten kirjoittaminen. Onneksi hallitus on antamassa periksi tuosta hakemuspakosta. Toivottavasti tilalle saadaan jotain oikeaa ja mielekästä tekemistä toimettomille, vaikka jotain sellaista josta voisi olla työnhaussa hyötyä – en siis todellakaan tarkoita mitään työnhakukursseja vaikken sellaisella olekaan ollut. Olen vaan noista kursseista niin paljon kuullut… kuten varmasti moni muukin.

Luulen, oletan, että hallitus ottaisi kiitollisena vastaan ideoita siitä miten työttömiä voitaisiin oikeasti aktivoida ja pitää heidät vireinä. Parhaita vastauksia osaisivat antaa työttömät itse, kukin nimenomaan omaan tilanteeseensa soveltuvia ratkaisuja, mutta tuskinpa hallitus sen paremmin kuin ammattiliitotkaan niitä haluavat kuulla. Tai no, ehkä he ovat valmiita ja halukkaita ideoita kuulemaan, mutta toteuttamiseen ei ole rahaa – harmi.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu