Soini jatkaa ministerinä

Tänään hallitus pohtii hallitusyhteistyön jatkamista perussuomalaisten kanssa. Perussuomalaiset on nyt eri puolue kuin ennen nykyistä puheenjohtajistoa – vai onko sittenkään? Ehkä uuden puheenjohtajiston painotukset ovat hivenen erilaisia kuin mitä ne ovat olleet tähän saakka mutta tuskin tässä nyt heti mitään jyrkkää muutosta on tulossa. Hallitusohjelma on ja pysyy, ainakin toistaiseksi.

Hallitusohjelma siis on ja pysyy. Samoin pysyy Timo Soinilla pesti ministerinä vielä jonkin aikaa. Halla-Aho ei halua lähteä hötkyilemään. Hän haluaa näyttää, että perussuomalaiset on puolue joka edelleen kykenee yhteistyöhön muiden puolueiden kanssa. Siksi hallitusyhteistyö jatkuu, kuten Soinin ministeripestikin, ainakin kesälomakauden yli. Sen jälkeen sitten on uuden pohdinnan paikka, ja sopivan tilaisuuden tullen aika lähteä hallituksesta.

Perussuomalaisilla oli alun perin tarkoitus valita kokouksessaan puolueen presidenttiehdokas. Halla-Ahon esityksestä ehdokasta ei kuitenkaan vielä nimetty. Tällä hetkellä näyttääkin siltä, että on jopa mahdollista, että perussuomalaiset asettuu presidentinvaaleissa tukemaan nykyistä presidentti Sauli Niinistöä, joka onkin pestinsä varsin hyvn hoitanut. Niinistö päässee jatkokaudelle hyvin todennäköisesti jo vaalien ensimmäisellä kierroksella. Ainakin jos perussuomalaiset ilmaisevat tukevansa häntä jatkokaudelle.

Presidentinvaalien suhteen perussuomalaiset ovatkin fiksulla linjalla ainakin vielä. Pitää toivoa, että linja pitää. Muidenkin puolueiden soisi ottavat tuosta oppia. Turha sitä on suurta kansansuosiota nauttivaa persidenttiä lähteä nykytilanteessa vaihtamaan. Niille rahoille jotka vaalikampanjointiin käytetään olisi varmasti parempaakin käyttöä – valitettavasti vaan monessa puolueessa politikointi ja vaalikampanjoinnin tuoma näkyvyys ajaa järjen äänen edelle. Onko tuo näkyvyys kuitenkaan niin positiivista näkyvyyttä kuin puoluepoliitikot toivovat, ja luulevat?

SDP:kin aikoo väkisin asettaa presidenttiehdokkaan vaikka hyvää nimeä ei ole löytynyt. SDP olisi varsin fiksu puolue jos asettuisi perussuomalaisten rinnalla tukemaan Niinistön uudelleenvalintaa, se lisäisi myös SDP:n kannatusta äänestäjien keskuudessa. SDP kuitenkin asettanee Rinteen vaatimuksesta oman ehdokkaan mikä mahdollistaa sen, että demarit pahasti kaatuvat ennen kuin ovat lasketelleet maaliviivan yli.

Halla-Ahon linjavedot ovat olleet pikkaisen parempia kuin uskalsin odottaa. Hän on ollut neutraalimpi ja osannut juuri oikealla tavalla kaataa roskat oikeisiin astioihin. On mahdollista, että perussuomalaiset pysyvät yhtenä puolueena pidempään kuin mitä olen olettanut.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu