Halla-Aho teki virheen
Vielä eilen kirjoittaessani blogitekstiäni olin jokseenkin varma, että perussuomalaiset pysyisivät hallituksessa, ja Soinikin jatkaisi jonkin aikaa ministerinä. Olihan Halla-Aho tuonut julki, että hänen johtamanaankin perussuomalaiset on valmis sitoutumaan hallitusohjelmaan.
Perussuomalaiset myös jättivät kokouksessaan presidenttiehdokkaan nimeämättä Halla-Ahon esityksestä. Halla-Ahon mukaan meillä oli vielä tuolloin ihan hyvä presidentti. Miten sitten Halla-Ahon linjauksiin vaikuttivat presidentin eilen esittämät kommentit joista oli suoraan kuultavissa, että presidentti toivoo, että perussuomalaiset ei olisi hallituksessa. Onkohan meillä yhä hyvä presidentti. Tai tottakai on; ei mielipide miestä muuta?
Uskon, että puoluekokouksen jälkeen Halla-Aho oli enemmän valmis kompromisseihin ja myönnytyksiin kuin mitä hän oli siinä vaiheessa kun asioista hallituskumppanien kanssa tänään keskusteli ja perussuomalaisten lähtö hallituksesta oli tosiasia. Jos media ja presidentti olisivat antaneet Halla-Aholle mahdollisuuden todeta, että perussomalaiset jatkavat hallituksessa samoilla linjoilla ja arvoilla kuin tähänkin saakka niin tulos olisi voinut olla toinen. Sellaista mahdollisuutta ei kuitenkaan haluttu antaa. Todettu kuitenkin on, että menettely ei lainkaan liity perussuomalaisten puheenjohtajiston henkilöihin. No ehkä kuitenkin vähän?
Esiin nostettiin mm. taannoiset rikostuomiot, jotka oli jo kärsitty, mutta tehokasta katumista ei kuulemma ole näkynyt. Vaan enpä ole minä ainakaan tuomioihin johtaneiden kirjoitusten kaltaisia sepitelmiä viime aikoina kuullut perussuomalaisten kirjoitelleen, vaikka eipä tuolla väliä.
Nyt perussuomalaisilla on suuntana oppositio, ja ehkä myös jäsenkato. Kovin pian ei ole odotettavissa, että perussuomalaiset olisi mukana hallitusneuvotteluissa – ei – kyllä siihen menee vähintäänkin vuosikymmen, olettaen että puolue pysyy pystyssä, ja eduskunnassa.
”kyllä siihen menee vähintäänkin vuosikymmen, olettaen että puolue pysyy pystyssä, ja eduskunnassa.”
Jotenkin vainu sanoo, että jo nykyisessä eduskuntaryhmässä on paljon porukkaa. jotka arvostavat hallitustyötä ja olisivat mm. Soinin, Terhon, Niinistön ja Lindströmin lisäksi valmiita ministerityöhön. Nyt juntattu ryhmä siirsi maalin – uskoisin myös blogistin tavoin, lähemmäksi 2030 lukua.
Hajoaako puolue? Mielestäni epätodennäköisempää on, ettei hajoasi. Harva haluaa saavutettua luottamusta menettää.
Ilmoita asiaton viesti
”epätodennäköisempää on, ettei hajoaisi” olisi ollut helpompaa kirjoittaa muotoon: ”todennäköisempää on, että hajoaisi. Lisäksi se olisi ollut helpommin ymmärrettävissä.
Terveisin Kaitsu
pilkun…..ja
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus Keskusta puolue ei voi jatkaa hallituksessa koska Halla-aho vaati hallitussopimuksen noudattamista. On se demokratia niin ikävä systeemi.
Kokoomus , lopeta pelleily ja laita samalla , väkivallasta ja rattijuopomuksesta tuomitti Vapaavuori kuriin
Ilmoita asiaton viesti
Vahva indikaattori keskustelijan äärikuplasta on että rupeaa puhumaan Vapaavuoren menneisyyden tahrasta kun on keskustelua persujen paukkuvista ovista ja ryntäyksistä näyttämölle.
Ilmoita asiaton viesti
Demokratia on ihana asia. Keskusta ja Kokoomus heittivät miljoonalla äänellä viidensadantuhannen äänen Perussuomalaiset oppositioon.
Älkää nillittäkö. Demokratia on puhunut. Siis 1 000 000 vastaan 500 000.
Ilmoita asiaton viesti
Se voi olla ettei Euroopan unionin osavaltio Suomessa enää 10 vuoden päästä mitään eduskuntavaaleja järjestellä, hyvä jos jostain saa äänestää.
Ilmoita asiaton viesti
No, voihan Sipilän ja Orpon ratkaisua katsella monelta kantilta. Selvää syytä hallituksen hajottamiseen ei ole kerrottu vaan esitetty kaikenkarvaisia perusteluja, joilla ei mielestäni ole annettu uskottavia selityksiä. Arvopohjan laajeneminen ei ole todellinen selitys, sillä aiemmin ovat samaan hallitukseen niin kokoomuksen kuin keskustankin kanssa mahtuneet niin vihreät kuin vasemmisto, joilla on hyvinkin erilainen arvopohja monissa kysymyksissä keskustan ja kokoomuksen kanssa.
Todellinen syy taitaa olla, jos IS:n kirjoitukseen on uskominen aivan muualla. Siinä nimittäin Sipilän sanotaan yhtenä perusteluna kertoneen Halla-ahon antama vastaus eroaa keskustan ja kokoomuksen kannasta aivan liian paljon. Mielenkiintoista on se, että kysymyksessä on EU:n integraation syventäminen ihan lähiaikoina Ranskan Macronin ja Saksan Merkelin johdolla. IS mukaan
”Sipilän mukaan EU:n kehittämisen ja unionissa pysyminen osalta Halla-ahon ajatukset poikkeavat siitä, mitä hallitusohjelmaan on kirjattu.
– Halla-aho vastustaa integraation syventämistä. Tähän ei voi tulla epävarmuutta, Sipilä sanoi.” http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005251527.html
Siinäpä sitä EU politiikan syvintä olemusta, josta ei saa kansalaisille kertoa vaan hymistellään pimeissä huoneissa ja vasta päätöksen jälkeen kerrotaan, jos kerrotaan mihin on sopuduttava. On siis mitä ilmeisimmin jatkossa yhä enemmän rahoitettava tulonsiirtoina muita jäsenmaita ja oman maan kustannuksista leikattava, mutta sehän ei olekaan keskustalle eikä kokoomukselle mikään ongelma. ,Vasemmistopuolueet sitten huutavat kurkku suorana leikkauksista, vaikka itse ovat päätöksillään tuohon suohon meidät vieneet. Kuka vielä luottaa keskustaan ja kokoomukseen? Puhumattakaan muista eduskuntapuolueista.
Ilmoita asiaton viesti
Sirpa,
eiköhän asia ollut heti lauantaina ja viimeistään sunnuntaina varsin selvä, että hallitus kaatuu. Puolue meni rajulla tavalla rikki. Juntaten. Ei edes Niinistö kelvannut. Valtaan Halla-aho, Hakkarainen, Eerola ja Huhtasaari. En jaksa uskoa, että yhdenkään suomalaisen muun puolueen luottamus kestäisi tässä tilanteessa. Ottaa hallitukseen. Kysymysmerkkejä on paljon. MIten puolueem ja erityisesti eduskuntaryhmän käy. Riskien hallintaa tämä on tilanteessa, jossa pyörät on joten kuten saatu pyörimään. Tämä on perussuomalaisten sisäistä – kiivasta mittelöä. Joka takuuvarmasti jatkuu sekä eduskunnassa, että erityisesti kentällä. Yksinkertaisesti Soinin, Lindströmin, Niinistön ja Terhon luottamuksen ansainnut työ vedettiin viemäristä. Sitä saa mitä tilaa.
Ilmoita asiaton viesti
Seppo, en ole ollut päättäjän asemassa, kuitenkin arvotan demokraattista vaalia ja päätöksiä siinä määrin etten hyväksy minkään toisen puolueen syrjintää uusien valittujen henkilöiden arvoilla. Ei ne arvot ole keskustassa eikä kokoomuksessakaan kaikilla samoja. Näin mitä ilmeisimmin on myös PS:ssä, jossa politiikkaa kuitenkin käsitykseni mukaan tehdään yhteisen poliittisen ohjelman mukaan. On annettu ymmärtää myös yhdessä sovitun hallitusohjelman päivityksineen sopineen sellaisenaan, mutta miksi se ei enää käynytkään Sipilälle ja Orpolle? Kyse taitaa olla keskustan ja kokoomuksen ajamassa syvenevässä EU integraatiossa, jossa panevat suomalaiset veronmaksajat omilla aatearvoillaan maksumiehiksi ilman maksumiehille kertomista.
Toivon uusia vaaleja, niin silloin nähdään kuinka suuri luottamus on Sipilän keskustaan ja Orpon kokoomukseen.
Ilmoita asiaton viesti
#5 Oletkos Sirpa miettinyt millaisia vätyksiä nämä Brexitveturit olivat. Katosivat jonnekin kun olivat saaneet maansa sekavaan tilanteeseen. Sitten joutui May yksin ottamaan ohjakset.
Jotain hyvin perustavaa epäluotettavuutta on EUhajottajissa.
Jos olet oikeassa niin ihan hyvä että kokoomus ja keskusta vihdoinkin heräävät huomaamaan bannonilaisen internationaalin tehokkaan mutta syvästi epäeettisen toiminnan.
Heittivät hyväntahtoisen oloisen Soinin kanveesiin jolloin rumat ja kylmät aikeensa paljastuivat.
Ilmoita asiaton viesti
”…että perussomalaiset jatkavat hallituksessa samoilla linjoilla ja arvoilla kuin tähänkin asti…”.
Suomalaisten kannalta Halla-aho ei töpännyt ollenkaan. Saattoi pelastaa veronmaksajille miljardeja.
Soini oli jo itsensä ja melkein maansakin myynyt joten hyvä, että joku pisti hanttiin.
Kepun ja Kokoomuksen arvot taitavat olla veronkierron ja korruption edistäminen ja niihin arvoihin PS ei nyt enää taipunut.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se kaikille ymmärtäjille oli selvää, ettei halla-aholaisia oteta mukaan hallitukseen. Monilta eri tahoilta tuli siihen viittaavia kommeentteja jo heti puoluekokousäänestyksen jälkeeen.
Vastaavasti nyt on yhtä selvää, että perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajoaa. Soini on edelleen vahva mies monien heikäläisten silmissä ja tuo vahva mies nimitttti äänestystulosta ”natsien vallankaappaukseksi”. Arvatkaa kaksi kertaa istuuko mies siinä ryhmässä enää ja arvatkaa kaksi kertaa lähteekö sieltä joku muukin mukaan.
Avoimena näen vielä sen, jatkavatko Soini, Niinistö ja/tai Lindström hallituksessa. Sellainenkin on fifty/fifty mahdollisuus.
Ilmoita asiaton viesti
Halla-aho ei ole tehnyt mitään virhettä, vaan päinvastoin palveluksen isänmaalle, kun siivosi Soinin pois hallituksesta!
Ilmoita asiaton viesti
Juu ja siitä hyväatä hän saa palkakseen ikuisen oppositioaseman, kyllä kannatti 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Ei kovin huono kiitos hyväntekijälle. Joskus saattaa se aurinko paistaa myös risukasaankin!
Ilmoita asiaton viesti
Jännityksellä seuraan miten toimii oppositiossa oleminen, kun puheenjohtaja ei ole eduskunnassa vaan Brysselissä. Se yhdistettynä siihen, ettei hän tykkää jutella medialle tekee asiasta entistä mielenkiintoisemman – kenties blogeja ja videotervehdyksiä?
Lyhyen tauon jälkeen Halla-ahon mediapakoilu alkoi taas olemalla menemättä A-studioon. Huhtasaari kaiketi sitten johtaa Perussuomalaisia edestä Hakkaraisen säestyksellä. Tuolla mallilla en olisi niin toiveikas kannatuksen noususta.
Ilmoita asiaton viesti
Minua jaksaa ihmetyttää ihmiset jotka arvostelevat poliitikkoja pärstän eikä heidän harjoittamansa politiikan kautta. Ehkä Suomi ei pätevämpiä poliitikkoja tarvitsekaan, lyhytnäköiset opportunistit riittää. Suomen talouden nykyisestä tilasta voi päätellä kuinka pätevää sakkia on ollut peräsimessä.
Ilmoita asiaton viesti
Jos tämä oli mulle, niin en ole pärstäkertoimia ihmetellyt vaan ihan tapaa toimia.
Ilmoita asiaton viesti
Minulle harrastettu politiikka ja tulokset ovat tärkeämpiä kuin ulkoiset seikat. Vaikka päällään äänestäisi jos tulokset ovat hyviä niin ei väliä.
Ilmoita asiaton viesti
Maailmassa 65 milj pakolaista, jos sisäiset pakolaiset luetaan joukkoon. jos Syyrian sota ei lopu, sieltä tulossa miljoonia ja moljoonia ja juuri Pohjoismaihin. Katsotaan sitten, onko Halla-ahon puolueella kannatusta? Bless you!
Ilmoita asiaton viesti