Halla-Aho teki virheen

Vielä eilen kirjoittaessani blogitekstiäni olin jokseenkin varma, että perussuomalaiset pysyisivät hallituksessa, ja Soinikin jatkaisi  jonkin aikaa ministerinä. Olihan Halla-Aho tuonut julki, että hänen johtamanaankin perussuomalaiset on valmis sitoutumaan hallitusohjelmaan.

Perussuomalaiset myös jättivät kokouksessaan presidenttiehdokkaan nimeämättä Halla-Ahon esityksestä. Halla-Ahon mukaan meillä oli vielä tuolloin ihan hyvä presidentti. Miten sitten Halla-Ahon linjauksiin vaikuttivat presidentin eilen esittämät kommentit joista oli suoraan kuultavissa, että presidentti toivoo, että perussuomalaiset ei olisi hallituksessa. Onkohan meillä yhä hyvä presidentti. Tai tottakai on; ei mielipide miestä muuta?

Uskon, että puoluekokouksen jälkeen Halla-Aho oli enemmän valmis kompromisseihin ja myönnytyksiin kuin mitä hän oli siinä vaiheessa kun asioista hallituskumppanien kanssa tänään keskusteli ja perussuomalaisten lähtö hallituksesta oli tosiasia. Jos media ja presidentti olisivat antaneet Halla-Aholle mahdollisuuden todeta, että perussomalaiset jatkavat hallituksessa samoilla linjoilla ja arvoilla kuin tähänkin saakka niin tulos olisi voinut olla toinen. Sellaista mahdollisuutta ei kuitenkaan haluttu antaa. Todettu kuitenkin on, että menettely ei lainkaan liity perussuomalaisten puheenjohtajiston henkilöihin. No ehkä kuitenkin vähän?

Esiin nostettiin mm. taannoiset rikostuomiot, jotka oli jo kärsitty, mutta tehokasta katumista ei kuulemma ole näkynyt. Vaan enpä ole minä ainakaan tuomioihin johtaneiden kirjoitusten kaltaisia sepitelmiä viime aikoina kuullut perussuomalaisten kirjoitelleen, vaikka eipä tuolla väliä. 

Nyt perussuomalaisilla on suuntana oppositio, ja ehkä myös jäsenkato. Kovin pian ei ole odotettavissa, että perussuomalaiset olisi mukana hallitusneuvotteluissa – ei – kyllä siihen menee  vähintäänkin vuosikymmen, olettaen että puolue pysyy pystyssä, ja eduskunnassa.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu