Teksti-TV:n virheet

Teksti TV on vanhanaikainen mutta yhä käytössä oleva tapa välittää tietoa TV:ssä (ja nykyisin netissäkin).

Jokaiselle sattuu välillä kirjoitusvirheitä, minullekin, jopa usein. Yleensä kyllä yritän pariin kertaa lukea tekstini ennen julkaisua mutta silti joskus jää virheitä huomaamatta. Omalle tekstilleen on vähän sokea.

Sekä YLEn, että MTV:n teksti TV:n uutisissa on usein kirjoitusvirheitä, joskus ne jopa muuttavat koko asian toiseksi – harvoin onneksi niin. Sitä vaan hämmästelen, että eikö noista firmoista kukaan seuraa mitä teksti TV:ssä julkaisevat, siten siis, että joku niitä julkaisuja luki ennen julkaisuja ja vielä julkaisujen jälkeenkin. Eikö selvät virtheet voisi korjata sen jälkeen kun ne on huomattu – ehkä niitä ei koskaan huomata.

Toinen asia mitä pitää YLEN kohdalla arvostella on tuo monena aamuna, ja päivisinkin, TV:ssä pyörivä uutisruutu, saattaa olla ruudusssa aamuyhdeksältä uutinen jonka kulmassa on teksti: päivitetty tänään kello 20:03. Mielestäni tuokin ongelma olisi ihan ohjelmointitekninen kysymys ja helposti korjattavissa.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu