Kela teettää selvityksen

Kuten tiedämme niin toimeentulotuen käsittelu siirtyi Kelan hoitoon tämän vuoden alusta ja sitä myötä useiden tuen hakijoiden tuet viivästyivät. Kela teetti asiasta sisäisen selvityksen joka oli laaja ja kattava. Nyt Kela on kuitenkin päättänyt teettää lisäksi ulkopuolisen selvityksen samasta asiasta. Asiasta jonka pitäisi jo olla kunnossa ja hoidettu – lieneekö tässä tarkoitus rahoittaa jotakuta konsulttia, vai mikä on perimmäinen syy?

Joka tapauksessa Kela väittää, että nykyisin hakemukset käsitellään laissa säädetyssä määräajassa, mikä ei kuitenkaan aina pidä paikkaansa. Syynä viivästyksiin eivät ole puutteelliset hakemukset tai liitteet vaan jokin muu. Ehkä ulkopuolinen selvitys sittenkin on tarpeen vaikka viivästyksiä nykyisin on vain yksittäistapauksissa.

Hyvä asia on, että Kela vapaaehtoisesti oikeusasiamiehen suosituksesta maksoi asiakkaille hyvityksiä jos hakemuksen käsittely oli viivästynyt. Kuten olen todennut: "Huomenna kaikki on… -paremmin". Siltä tosiaan näyttää. Kun aikoinaan toimeentulotukiasiat olivat kuntien hoidettavina niin eipä tullut kumpaisellekaan laillisuusvalvontaviranomaiselle mieleen esittää, että asiakkaalle olisi jotakin hyvitetty kun päätöksenteko viivästyi ja ylitti joskus rutkastikin laissa säädetyn määräajan. Hyvä Suomi! Kehitys kehittyy.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu