Ovatko uuvatit typeriä?

Ovatko uuvatit typeriä? Kyllä he ovat – todella. Vaikka olenkin jo viisissäkymmenissä oleva mies ja lähes koko ikäni Satakunnassa asunut niin olen säästynyt uuvatti sanalta. Kuulin kyseisen sanan ensi kertaa elämässäni viime vuonna, joskus syyskuussa. Tai ainakaan en muista kuulleeni sitä aiemmin. Tuolloinkaan nimitystä ei käytetty onneksi minusta vaan eräs henkilö totesi, että hän ei ole mikään uuvatti.

Kaikki muut varmasti tietävät mikä uuvatti on?

Internet tietää kertoa uuvatista ainakin seuraavaa:
"Raivokas onanointi. On huomioitavaa, että sanan käytössä esiintyy paikallisia eroja. Parkanossa sana- uuvatti tarkoittaa tyhmää tai typerystä mutta muualla Suomessa uuvatti tarkoittaa raivokkaasti onanoivaa henkilöä."

Sekä; "(murteellinen, Satakunta, Pohjanmaatyperys

Kun amatööri astelee narikkaan, se saattaa sählätä pelkästään viisi minuuttia jonkun helvetin kännykän kanssa ja seuraavat viisi minuuttia kuluvat siihen, että uuvatti saa kaulahuivin irti kaulastaan. (Sakari Luoma, Poket – miehiä ovella 1955-2008)"

Onko siis oikein, että UV:n jäseniä kutsutaan joukkona tai yksilöinä uuvateiksi?

Jos tavallista kanssaihmistä menisi tuolla tavalla nimittelemään niin kunnianloukkaushan se olisi ilman muuta. Onneksi poliitikkojen pitää olla paksunahkaisempia joten heitä meillä lienee täysi oikus kutsua uuvateiksi. Sellaista tässä vielä mietin, että olisiko sopivaa kutsua tummaihoisia edustajia neekereiksi. Peri vuosikymmentä sittenhän tuo neekeri sana oli normaalia kielenkäyttöä – tilanne sitten KKO:n päätöksen jälkeen muuttui. Enää Suomessa ei ole neekereitä. Kuinka kauan meillä on uuvatteja?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu