Soini on syyllistynyt petokseen!

Timo Soinin väitetään syyllistyneen petokseen. Rikoslaissa petos määritellään seuraavasti:

"Joka, hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä taikka toista vahingoittaakseen, erehdyttämällä tai erehdystä hyväksi käyttämällä saa toisen tekemään tai jättämään tekemättä jotakin ja siten aiheuttaa taloudellista vahinkoa erehtyneelle tai sille, jonka eduista tällä on ollut mahdollisuus määrätä, on tuomittava petoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

Tuo on siis määrittely tavallisesta petoksesta. Lisäksi on olemassa muita petoksia, kuten veropetos.

Oikeuskansleri on saanut tutkittavakseen seuraavanlaisen kantelun:

"KANTELU OIKEUSKANSLERILLE

Viranomainen ja henkilöt: Timo Soini, Juha Sipilä, Petteri Orpo

Menettelyn tai päätösten yksilöinti: Hallituksen epärehellisyys ja kansan pettäminen

Asian kuvaus: Juha Sipilä ei voi olla niin suuri itsevaltias, että pystyy itsenäisesti tekemään päätäksen jolla hallituksessa istuu ryhmä jolla ei ole taustallaan puoluetta. Ja vaikka he puolueen nyt saisivatki perustettua, olisi se puolue jolle yksikään äänioikeutettu ei ole ääntään antanut. Petteri Orpo ja Juha Sipilä, eivät ole pysyneet rehellisinä, vaan ovat valehdelleet ja antaneet siloiteltua tietoa siitä miten tämän hetkinen hallitus on kasattu. Timo Soini on syyllistynyt petokseen ja epärehellisyyteen. Ihmiset jotka häntä ovat äänestäneet, antoivat äänensä myös niille arvoille joita Perus-Suomalaiset edustavat. Timo Soini valehteli sanoessaan, ettei missään tapauksessa aio jättää puoluettaan. Tällä hetkellä hän toimii ministerinä ilman kansan hänelle suomaa mandaattia."

 

Kantelun tekijä väittää siis, että Timo Soini on syyllistynyt petokseen, ei äänestäjien pettämiseen – vai ovatko vaan sanat menneet sekaisin?

Perimmäinen kysymys on: mitä saavutetetaan kanteluilla joilla ei voi saavuttaa mitään?

 

Asiaa sivuavat muut blogitekstini tänään:

http://juhanivehmaskangas.vapaavuoro.uusisuomi.fi/viihde/239083-kantelut…

http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239080-sipilan-hallit…

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu